Güney Kore'deki hastanelere askeri doktor gönderilecek

Güney Kore'deki hastanelere askeri doktor gönderilecek

Güney Kore Başbakanı Han Duck-soo, ülkede stajyer doktorların toplu iş bırakmasının ardından yeni karar aldı. Han sağlık sistemini desteklemek için acil durum tedbirleri kapsamında önümüzdeki birkaç gün içinde askeri doktorları hastanelere göndereceğini söyledi.

Güney Kore Başbakanı Han Duck-soo, ülkede stajyer doktorların toplu iş bırakmasının ardından sağlık sistemini desteklemek için acil durum tedbirleri kapsamında önümüzdeki birkaç gün içinde askeri doktorları hastanelere göndereceğini açıkladı.

Han ayrıca genç doktorlara hükümetin belirlediği perşembe gününe kadar işlerine dönmeleri konusunda ricada bulundu ve yetkililerin onların endişelerini dinleyeceklerini söyledi.

Hükümet toplantısında yaptığı konuşmada Han, "Hükümet, stajyer doktorların çalışma ortamı ve gelecekteki kariyerleri konusunda ciddi endişeleri olduğunu tamamen anlıyor ve bunu çeşitli açılardan iyileştirmek için önlemler arıyoruz" dedi.

DOKTORLARA LİSANSLARIN ASKIYA ALINACAĞI TEHDİDİ

Ülke sakinlerinin ve stajyer doktorların üçte ikisi, yetkililerin söylediği doktor sıkıntısı sorununu gidermek amacıyla hükümetin tıp fakültesine kabul edilen öğrenci sayısını artırma planını protesto etmek için işten ayrılmıştı. Protesto yapan genç doktorlar, hükümetin doktor sayısını artırmaya çalışmadan önce maaş ve çalışma koşullarıyla ilgilenmesi gerektiğini söylüyor. Hükümet, işe dönüş kararına uymayan doktorların lisanslarının askıya alınabileceği konusunda uyarmıştı.

Han, önümüzdeki aydan itibaren zorunlu askerlik hizmeti yerine askeriyede ve yerel kliniklerde görev yapan doktorların grevden etkilenen hastanelere atanacağını söyledi.

Protestoya yaklaşık 9 bin stajyer doktorun katılması, büyük hastanelerdeki hizmetlerin aksamasına, bazı hastaların geri çevrilmesine, ameliyatların iptal edilmesine yol açtı.

Kıdemli doktorlar ve özel pratisyenler de tıp camiasına yeterince danışılmadığını söyleyerek hükümetin yeni tıp fakültelerine kabulleri artırma planına karşı çıktılar.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Koreliler arasında geniş destek gören planın tartışmaya açık olmadığını ve doktorların işlerini bırakmaları için hiçbir gerekçenin bulunmadığını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN