Geçen yıl yaşamını yitirmişti: Havalimanına Berlusconi'nin adı verilecek

Geçen yıl yaşamını yitirmişti: Havalimanına Berlusconi'nin adı verilecek

Geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren İtalyan siyasetçi ve iş insanı Silvio Berlusconi'nin adı, ülkenin Milano kentinde bulunan Malpensa Havalimanı'na verilecek.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma-Altyapı Bakanı Matteo Salvini, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Lombardiya Bölgesel Yönetimi'nin Milano Malpensa Havalimanı'na Silvio Berlusconi'nin adının verilmesi yönündeki teklifini, İtalyan Sivil Havacılık Kurumunun (ENAC) yönetim kurulunun da onayladığını duyurdu.

Kendisini kasteden Salvini, "Ulaştırma Bakanı'nın da buna 'tamam' diyeceğini düşünüyorum" ifadesini kullandı. Salvini, Berlusconi'nin anısı için böyle bir karara imza atmaya hazır olduğunu kaydetti.

İtalya'da iş, siyaset ve spor hayatına damgasını vuran Silvio Berlusconi, geçen yıl bir dizi sağlık sorunu yaşadıktan sonra 12 Haziran 2023'te doğum yeri olan Milano'da 86 yaşında hayatını kaybetmişti.

SILVIO BERLUSCONI KİMDİR?

İtalya'da iş insanı ve medya patronuyken 1994'te siyasete atılan Berlusconi, 1994-2011 döneminde 4 hükümete liderlik ederek, toplamda en uzun süre başbakanlık yapan isim olmuştu.

Berlusconi, 1986-2017 döneminde aynı zamanda İtalya Birinci Futbol Kulübü (Serie A) Milan'ın başkanlığını yapmıştı. Berlusconi, yaptığı yatırımlarla Milan kulübünün hem İtalya hem Avrupa'da şampiyonluklar elde etmesinde büyük rol oynamıştı.

İtalyan siyasetinde son 30 yıla damgasını vuran Silvio Berlusconi, başbakanlık yaptığı dönemde renkli kişiliği ve karakterinin yanı sıra sık sık siyasi rakipleriyle girdiği polemikler, hakkındaki seks skandalları, yolsuzluk iddiaları ve aldığı cezalarla da gündemde yer tutmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN