Gazze'nin kuzeyinde sadece 3 hastane çalışıyor! Gazze Sağlık Müdürü duyurdu: Sağlık sistemi çökmek üzere

Gazze'nin kuzeyinde sadece 3 hastane çalışıyor! Gazze Sağlık Müdürü duyurdu: Sağlık sistemi çökmek üzere

Gazze 51 gündür işgal altında... Gazze Sağlık Müdürü bölgedeki yaralıların yaşamak için enerjisinin olmadığına vurgu yaparken Gazze'nin kuzeyinde sadece 3 tane hastanenin kısıtlı imkanlarla çalıştığına dikkat çekti. Gazze Sağlık Müdürü, El-Ehli Baptist, Avde ve Kemal Advan hastanelerindeki sistemin çökmek üzere olduğuna açıkladı.

Gazze Sağlık Müdürü Munir el-Berş, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde kalan 3 hastanede de sağlık sisteminin çökme riskiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Özellikle kuzeyde olmak üzere, Gazze Şeridi'ne giren tıbbi ve yakıt yardımlarının oldukça sınırlı olduğunu vurgulayan Berş, Gazze'de sağlık alanında yaşanan felakete dikkati çekerek, daha yüksek miktarlarda tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Sağlık Müdürü Berş, Ehli Baptist, Avde ve Kelam Advan hastaneleri olmak üzeri Gazze'nin kuzeyinde çalışan yalnızca 3 hastane kaldı. Bölge en temel sağlık imkanlarından yoksun bir şekilde. Sağlık durumu çökebilir." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN