Gazze'de katliam bitmiyor! İsrail hastanedeki 200 kişiyi infaz etti

Gazze'de katliam bitmiyor! İsrail hastanedeki 200 kişiyi infaz etti

7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail kana doymuyor. Gazze'deki hükümet, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz ettiğini, yaklaşık 1000 Filistinliyi de alıkoyduğunu duyurdu.

7 Ekim'den bu yana İsrail'in ablukası altındaki Gazze'de dram bitmiyor. İsrail'in saldırıları nedeniyle 30 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Gazze'de insanlar açlık ve susuzlukla mücadele ediyor. Sivillere yönelik saldırılarını devam ettiren İsrail, son olarak Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, "İşgalci İsrail ordusu, Şifa Hastanesi yerleşkesinde ve çevresinde işlediği suçlara devam ediyor. Mevcut bilgilere göre İsrail askerleri hastane yerleşkesinde 200'den fazla zorla yerinden edilmiş Filistinliyi infaz etti, yaklaşık 1000 kişiyi alıkoydu." ifadesine yer verildi.

basliksiz-4a.jpg

"SORGULAMA BAHANESİYLE İNFAZ ETTİLER"

İsrail ordusunun, hastanedeki sağlık personeli ve zorla yerinden edilen Filistinlilerin bulunduğu yapıları bombaladığı, yıktığı ayrıca sorgulama bahanesiyle binalardan çıkararak eziyet veya infaz ettiği kaydedildi.

İsrail ordusunun, bazı konutlara ulaşımı engellediği, hava saldırısı ve keskin nişancılarla hedef aldığı ve bölgeye ambulanslar da ulaşamadığı için çok sayıda ölü ve yaralı olduğu ifade edildi.

İsrail'in Filistinliler aleyhinde tüm dünyanın gözleri önünde işlemeye devam ettiği suçların kınandığı açıklamada, dünyanın bu katliamı durdurmak için ses çıkarmadığı ve hiçbir şey yapmadığı vurguladı.

Şifa Hastanesi'nin ilk kez basıldığı ve bombalandığı zaman uluslararası toplumun net ve güçlü bir tutum takınmamasının, İsrail'i hastaneleri, sağlık merkezlerini hedef alma konusunda cesaretlendirdiği kaydedildi.

"SİVİLLERE YÖNELİK KATLİAMIN TÜM SORUMLULUĞUN ABD VE ULUSLARARASI TOPLUMA AİT"

Açıklamada ayrıca Şifa Hastanesi yerleşkesine, sağlık personeline, yaralılara, hastalara ve zorla yerinden edilen sivillere yönelik katliamın tüm sorumluluğun ABD yönetimi ve uluslararası topluma ait olduğunun altını çizdi.

Şifa Hastanesi'ndeki Filistinlilerden alınan bilgiye göre, İsrail ordusu top atışlarıyla yerleşkedeki pek çok binayı hedef aldı, büyük kısmını ateşe verdi, hastane çevresindeki binaları da vurmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN