Gazze'de bir günde 7 ayrı katliam: Can kaybı 42 bin 603'e ulaştı

Gazze'de bir günde 7 ayrı katliam: Can kaybı 42 bin 603'e ulaştı

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı, son 24 saatte 84 artarak 42 bin 603'e ulaştı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 380 gündür devam eden saldırılarına ilişkin çarpıcı veriler açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze’nin kuzeyinde ve çeşitli bölgelerinde 7 ayrı katliam gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 84 kişinin hayatını kaybettiği ve 158 kişinin yaralandığı belirtildi.

42 BİNDEN FAZLA CAN KAYBI

Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 42 bin 603’e, yaralananların ise 99 bin 795’e ulaştığını duyurdu. Bu korkunç bilanço, Gazze tarihindeki en büyük kayıplardan biri olarak kaydediliyor. Açıklamada, ölü ve yaralı sayısının hızla arttığına dikkat çekilirken, artan saldırıların siviller üzerinde yıkıcı etkiler bıraktığı vurgulandı.

ENKAZ ALTINDA KALANLARA ULAŞIM ENGELLENİYOR

Sağlık Bakanlığı, hâlâ birçok cesedin enkaz altında ve yol kenarlarında bulunduğunu, ancak İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle sağlık ekiplerinin ve sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşmakta güçlük çektiğini belirtti. Özellikle saldırıların yoğunlaştığı kuzey bölgelerinde arama-kurtarma çalışmalarının neredeyse imkansız hale geldiği kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN