Fransa'nın 19 vilayetinde turuncu alarm

Fransa'nın 19 vilayetinde turuncu alarm

Sel ve fırtına nedeniyle Fransa'nın 19 vilayetinde turuncu alarm verildi. Yetkililer saatteki hızı 150 kilometreye ulaşabilecek rüzgarlara karşı, başkent Paris’in de içinde yer aldığı Ile-de-France bölgesi için uyardı.

Fransa'da, 19 vilayette sel ve fırtına nedeniyle alarm seviyesi turuncuya yükseltildi.

Ulusal meteoroloji ajansı Metro-France, özellikle Pyrenees-Atlantiques ve Hautes-Pyrenees bölgelerinde saatte 150 kilometreye ulaşabilecek rüzgarlar konusunda uyarıda bulundu.

Başkent Paris’in de bulunduğu Ile-de-France bölgesindeki 17 vilayette ise şiddetli yağışların sel riskine yol açabileceği belirtildi. Lyon'da Rhone Nehri çevresinde meydana gelen şiddetli yağışlar sonucunda su baskınları yaşandı.

İtfaiye ekipleri, Lyon ve çevresinde kötü hava koşullarından kaynaklı 20'den fazla olaya müdahale etti. Yetkililer, vatandaşların su baskınları ve devrilen ağaçlara karşı dikkatli olmalarını istedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN