Filistin'ten uluslararası topluma "kefen gönderin" çağrısı

Filistin'ten uluslararası topluma "kefen gönderin" çağrısı

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in bir yılı aşkın süredir Gazze’de sürdürdüğü saldırılara karşı uluslararası toplumun yetersiz kaldığını vurgulayarak, en azından ölenlerin defnedilmesi için kefen gönderilmesi çağrısında bulundu.

Gazze’de derinleşen insani kriz karşısında Filistin Sağlık Bakanlığı, dünya kamuoyuna duygusal bir çağrıda bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, uluslararası toplumun Gazze halkının korunması ve temel ihtiyaçlarının karşılanmasında yetersiz kaldığına vurgu yapıldı. Bakanlık, en azından ölenlerin onurlu bir şekilde defnedilmesi için kefen gönderilmesi talebinde bulundu.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında, “Dünyaya çağrımızdır: Halkımıza koruma ve barınak sağlamada başarısız olan ve gıda ile ilaç girişini sağlayamayan dünya, en azından şehitlerimizin bedenlerini örtebilmemiz için kefen göndermeye çaba göstersin.” ifadeleri kullanıldı.

7 EKİM SONRASI GAZZE’DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

7 Ekim 2023’te Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e kapsamlı saldırılar düzenledi. Bu saldırılar, Filistinlilere ve kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere bir yanıt olarak ifade edildi. İsrail yönetimi, bu saldırılarda 1.200 İsraillinin öldüğünü ve 5.132 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail’in bu saldırılara karşılık olarak Gazze Şeridi’ne yoğun bir saldırı başlattığı ve 7 Ekim’den bu yana saldırılarında 17 bini çocuk, 11.378’i kadın olmak üzere 42.718 Filistinlinin öldüğü bildirildi. Ayrıca, 100.282 Filistinlinin yaralandığı açıklandı. Enkaz altında halen binlerce Filistinlinin olduğu belirtilirken, İsrail'in hastane ve eğitim kurumlarını hedef alarak sivil altyapıyı da tahrip ettiği kaydedildi.

İSRAİL VE GAZZE ARASINDAKİ ÇATIŞMALARIN SON DURUMU

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılarda 752 askerin öldüğünü duyurdu. Bu kayıpların 356’sı Gazze’ye yönelik kara harekâtı sırasında meydana geldi. Öte yandan, çatışmaların sona ermesi amacıyla 24 Kasım 2023’te dört gün süreyle insani ara verilmiş, bu süre daha sonra üç gün daha uzatılmıştı. Bu insani ara sırasında 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir serbest bırakıldı. Ancak, İsrail'in binlerce Filistinliyi alıkoymaya devam ettiği bildirildi.

BATI ŞERİA VE DOĞU KUDÜS'TE ARTAN ŞİDDET

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de 7 Ekim’den bu yana şiddet olayları arttı. İsrail askerleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından düzenlenen saldırılarda 760 Filistinli hayatını kaybederken, bunlardan 166’sının çocuk olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN