Filipinler'de iki otobüs heyelan altında kaldı

Filipinler'de iki otobüs heyelan altında kaldı

Filipinler'in güneyindeki dağlık bir bölgede iki otobüs, yağmurun neden olduğu heyelanın altında kaldı. Otobüste mahsur kalan en az 20 kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ederken yetkililer olayda beş kişinin hayatını kaybettiğini, 31 kişinin ise yaralandığını söyledi.

Filipinler'de arama kurtarma ekipleri dün dağlık bir bölgede iki otobüsün heyelan altında kaldığını ve içerisinde mahsur kalan 20 kişi için çalışmaların başladığını belirtti.

Yetkililer olayda en az beş kişinin hayatını kaybettiğini, 31 kişinin ise yaralandığını söyledi.

AFP'de yer alan habere göre, Eyalet Afet Yetkilisi Edward Macapili, Salı gecesi toprak kayması meydana geldiğinde Mindanao adasındaki Davao de Oro eyaletindeki bir altın madeni dışında iki otobüste en az 28 kişinin bulunduğunu ancak sekiz kişinin kaçmayı başardığını söyledi.

Olayda ayrıca yerel halktan 31 kişi de yaralandı. Macapili, yaralılardan ikisinin durumunun ciddi olduğunu ve tedavi için Davao Şehrindeki bir hastaneye kaldırıldığını söyledi. Macapili, "Yağmurlar Perşembe günü durduğundan ve Cuma günü hava zaten güneşli ve sıcak olduğundan heyelan olacağına dair bir işaret yoktu" dedi.

HALK EVLERİNDEN TAHLİYE EDİLDİ

Macapili, beş cesedin arama kurtarma çalışmalarında çıkarıldığını ancak bu kişilerin otobüste olup olmadığının bilinmediğini belirtti.

Macapili, Masara ve civardaki dört köyden 285 ailenin evlerinden tahliye edilmek zorunda kaldığını söyledi. Kurtarma çalışmalarına askeri personel sevk edildi.

Yağmur, Mindanao'nun bazı kısımlarını haftalarca yağdırdı ve on binlerce kişiyi acil durum barınaklarına sığınmaya zorladı.

Ulusal Afet Ajansının son güncellemesinde, geçtiğimiz hafta bölgede toprak kayması ve sel nedeniyle en az 18 kişinin öldüğü belirtildi.

Bir yetkili Çarşamba günü yaptığı açıklamada, güney Filipinler'in dağlık bir bölgesinde yağmurun neden olduğu toprak kaymasının iki otobüs ve evi yutması sonucu en az beş kişinin öldüğünü ve 31 kişinin yaralandığını söyledi.

Otobüsler, otobüslerin işçileri indirip aldığı Masara köyündeki Filipinli Apex Mining şirketi tarafından işletilen bir altın madeninin önünde bulunuyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN