Filipinler’deki toprak kaymasında bilanço artıyor

Filipinler’deki toprak kaymasında bilanço artıyor

Filipinler’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen toprak kayması felaketinde bilanço artıyor. Şiddetli yağışların kurtarma çalışmalarını aksattığı belirtilirken, yaşamını yitirenlerin sayısının 37’ye yükseldiği bildirildi.

Filipinler’in güneyindeki Davao de Oro eyaletinde bulunan altın maden sahasının yakınlarında geçtiğimiz hafta meydana gelen toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısı 37’ye yükseldi. Görevliler, kayıp 63 kişiyi canlı olarak kurtarma umutlarının azaldığını belirtse de operasyonun devam edeceğini, yaralanan 32 kişinin ise tedavi gördüğünü aktardı.

yeni-proje-3-004.jpg

Eyalet yetkilisi Edward Macapili, bölgedeki çalışmalara 300’den fazla kişinin katıldığını ancak şiddetli yağışların ve yeni bir toprak kayması tehdidinin operasyonları engellediğini söyledi. Macapili, “Kurtarma ekipleri, zor da olsa elinden geleni yapıyor” ifadelerini kullandı.

yeni-proje-4-001.jpg

OTOBÜS VE BİNALAR ÇAMURA GÖMÜLDÜ

Geçtiğimiz salı günü yerel saatle 19.30 civarında meydana gelen toprak kaymasında bölgede faaliyet gösteren bir madencilik firması çalışanlarının servis bekledikleri alanda toprak altında kaldığı açıklanmıştı. Ayrıca en az 3 otobüs ve bazı yapıların çamur ve toprağa gömüldüğü bildirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN