Etna Yanardağı bir kez daha uçuşları durduruldu

Etna Yanardağı bir kez daha uçuşları durduruldu

Katanya Havalimanı yetkilileri, Etna Yanardağı'ndaki patlama sonucu atmosfere yayılan kül bulutu nedeniyle uçuşların geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

İtalya'nın güneyinde yer alan ve Avrupa kıtasının en yüksek aktif yanardağı olan Etna, yeniden faaliyete geçerek kül ve lav püskürttü. Sicilya Adası'nda bulunan yanardağ, 3 bin 30 metre yüksekliğiyle dikkat çekerken, bu son patlamayla birlikte Katanya Havalimanı'nda uçuşlar geçici olarak durduruldu.

KATANYA HAVALİMANI'NDA UÇUŞLAR DURDURULDU

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Etna Yanardağı'nın patlamasıyla birlikte atmosfere yayılan yoğun kül bulutu, Katanya Havalimanı'nda uçuşların aksamasına neden oldu. Havalimanı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, yolcu güvenliğinin sağlanması amacıyla uçuşların geçici bir süre için durdurulduğu belirtildi. Ayrıca, bazı yolcuların alternatif güzergahlarla yakınlarda bulunan diğer havalimanlarına yönlendirildiği ifade edildi.

VOLKANİK AKTİVİTE ARTIYOR

İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV), Etna Yanardağı'ndaki volkanik aktivitenin son derece yoğun olduğunu bildirdi. Enstitü tarafından yapılan açıklamada, yanardağdan püsküren küllerin yaklaşık 8 kilometre yüksekliğe ulaştığı belirtildi. Temmuz ayının başından bu yana sık aralıklarla volkanik faaliyetlerin gözlendiği Etna Yanardağı, geçtiğimiz Aralık ayında da güçlü bir patlama ile kül ve lav püskürtmesinin ardından temmuz ayına kadar sessiz kalmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN