Esad'dan Türkiye ile normalleşme mesajı: Tüm girişimlere açığız

Esad'dan Türkiye ile normalleşme mesajı: Tüm girişimlere açığız

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye ile ilişkilerini normalleştirme konusundaki tavrının olumlu olduğunu belirterek, Şam'ın bu yöndeki girişimleri memnuniyetle karşıladığını vurguladı.

Rusya Devlet Başkanlığı Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev ve beraberindeki heyetin Şam ziyareti sırasında yapılan açıklamada Esad, "Suriye, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesine ve Suriye'nin egemenliğini tüm topraklar üzerinde yeniden tesis etme arzusuna saygı gösteren her girişime açıktır" dedi.

Esad, Şam'ın bu yöndeki girişimlerin bölgedeki istikrarı güçlendirme arzusunu yansıttığını ifade ederken, Lavrentyev ise Rusya'nın Suriye ve Türkiye arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi çabalarını desteklediğini belirtti. Geçtiğimiz yılın Nisan ayında Moskova'da gerçekleşen dörtlü görüşmelerde ise Suriye'deki güvenliğin güçlendirilmesi ve Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi için pratik adımlar ele alınmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN