Elon Musk, Apple’a öfke kustu: Ürünler şirketimde yasaklanacak: ‘Bu kabul edilemez bir güvenlik ihlali’

Elon Musk, Apple’a öfke kustu: Ürünler şirketimde yasaklanacak: ‘Bu kabul edilemez bir güvenlik ihlali’

SpaceX ve Tesla’nın sahibi Elon Musk, Apple’a öfke kustu! Tüm ürünlerini şirketinde yasaklayacağını söyledi! ‘Bu kabul edilemez bir güvenlik ihlali’ diyerek Apple’ı ağır şekilde eleştirdi...

SpaceX ve Tesla’nın sahibi ünlü iş insanı Elon Musk, pazartesi gecesi sosyal medya platformu X’te yaptığı açıklamada, yapay zeka teknolojileri üreten OpenAI’ın popüler sohbet botu ChatGPT'nin iPhone’lara entegre edilmesi halinde, Apple ürünlerinin şirketlerinde yasaklanacağını duyurdu.

"BU, KABUL EDİLEMEZ BİR GÜVENLİK İHLALİ"

Elon Musk, açıklamasında Apple’ı güvenlik ihlali yapmakla suçladı. “Eğer Apple, OpenAI’ı işletim sistemi düzeyinde entegre ederse, Apple ürünleri şirketlerimde yasaklanacak. Bu, kabul edilemez bir güvenlik ihlali,” ifadelerini kullandı. Musk, Apple’ın kendi yapay zekasını üretecek kadar yetenekli olmamasına rağmen, OpenAI’ın kullanıcıların güvenliğini ve gizliliğini koruyacağını garanti etmesinin absürt olduğunu belirtti.

APPLE’A AĞIR ELEŞTİRİLER

Musk, Apple’ı müşterilerine ihanet etmekle suçlayarak, kullanıcı verileri OpenAI’a iletildikten sonra Apple’ın bu süreçten haberdar olamayacağını söyledi. Bu açıklamalar, Dünya Çapında Geliştirici Konferansı’nda (WWDC) Apple’ın, ChatGPT’nin başta iPhone ve Mac’ler olmak üzere pek çok Apple ürününde kullanılabilen sanal asistan Siri’ye entegre edileceğinin duyurulmasının hemen ardından geldi.

Aynı konferansta Apple, adı “Apple Intelligence” olan kendi üretimi yapay zeka teknolojisini ve iPhone’lara Eylül ayında gelecek olan iOS 18’i de tanıttı. Bu yeni yapay zeka teknolojisi, kullanıcı deneyimini daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Elon Musk’ın X’te (eski adıyla Twitter) yaptığı paylaşımlar, kısa sürede on binlerce beğeni ve yeniden gönderi aldı.

Musk paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Apple'ın kendi yapay zekasını üretecek kadar akıllı olmaması, ancak bir şekilde OpenAI'nın güvenliğinizi ve gizliliğinizi koruyacağından emin olabilmesi açıkça saçma!

Apple, verilerinizi OpenAI'ya teslim ettiğinde aslında neler olup bittiği hakkında hiçbir fikre sahip değil. Siz ihanet ediyorlar.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN