Eden Golan sahnesi "Özgür Filistin" sloganlarıyla bölündü! Eurovision'da İsrail protestosu

Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail temsilcisi Eden Golan, kıyafet provası sırasında "Özgür Filistin" sloganlarıyla yuhalandı.

İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması bu yıl, İsrail'in temsilcisi Eden Golan'ın provası sırasında yaşanan protestolarla gündeme geldi. İsrail'e yönelik uluslararası tepkilerin yankılandığı bu yılki yarışmada, Golan'ın performansı "Özgür Filistin" sloganlarıyla kesintiye uğradı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden eylemciler, Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'in yer almasına karşı çıkarak Eden Golan'ı hedef aldı. Golan'ın 11 Mayıs'ta yapılacak olan canlı performansı öncesinde, kıyafet provası sırasında başlayan protestolar, eylemcilerin şarkıcıyı yuhalaması ve "Özgür Filistin" sloganları atmasıyla dikkat çekti.

FİLİSTİN BAYRAĞINA YASAK VE ŞARKI SÖZLERİNDE DEĞİŞİKLİK

Avrupa Yayın Birliği'nin (EBU) Filistin bayrağını yasaklama kararı ve şarkı sözlerinde yapılan değişiklikler, yarışmanın siyasi gerilimlerle dolu bir atmosferde geçmesine neden oldu. İsrail'in Eurovision için seçtiği şarkı "October Rain" başlangıçta Hamas'ın saldırılarına gönderme yaparken, şarkı "siyasi tarafsızlık" ilkesine uygun olmadığı gerekçesiyle "Hurricane" olarak değiştirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN