Düzensiz göçmenler İtalya'ya akın etti: Lampedusa Adası'nda acil durum

Düzensiz göçmenler İtalya'ya akın etti: Lampedusa Adası'nda acil durum

İtalya'nın Lampedusa Adası, son 36 saat içinde 6 binden fazla göçmenin gelmesiyle "acil durum" ilan etti. Akdeniz'deki düzensiz göç rotası üzerinde yer alan adaya gelen göçmen sayısı, ülke gündemine oturdu. Yetkililer, acil durumla başa çıkmak için İtalyan Hükümetinden yardım talebinde bulundu.

İtalya'nın Lampedusa Adası, son 36 saat içinde 6 binden fazla göçmenin gelmesiyle "acil durum" ilan etti. Ada'da yaşanan göçmen yoğunluğu, göçmen karşılama sistemi ve yardım imkanlarını zorlarken, yerel yetkililer İtalyan Hükümetinden yardım talep etti.

ii.jpg

İçişleri Bakanlığı, bugün 1650 göçmenin tahliye edildiğini, yarın 3 bin 750 göçmenin, cuma günü 2 bin 270 göçmenin daha tahliye edileceğini bildirdi.

iii.jpg

Ancak göç karşıtı görüşleriyle bilinen Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Matteo Salvini, Roma'daki Yabancı Basın Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında, Lampedusa'da yaşananların Avrupa adına başarısızlık olduğunu ifade etti.

iiii.jpg

Salvini, Avrupa Birliği'ni ve göç konusunda dayanışma göstermeyen diğer üye ülkeleri eleştirerek, "İtalya yalnız bırakıldı. Sınırı kapatıyorlar ama dayanışma nerede" diye sordu.

iiiii.jpg

Lampedusa'ya gelen çok sayıda göçmen teknesinin arkasında "organize bir suç sistemi" olduğuna inandığını dile getiren Salvini, 120 teknenin gelmesinin kendiliğinden olan bir olay olmadığını belirtti. Salvini, İtalyan toplumu için bir çöküş olduğunu söyleyerek, İtalyan hükümeti içinde bu konuyu görüşeceklerini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN