Dünya genelinde vakalar attı: Yüzlerce ölüm rapor edildi! DSÖ'den 'Araştırılmalı' uyarısı

Dünya genelinde vakalar attı: Yüzlerce ölüm rapor edildi! DSÖ'den 'Araştırılmalı' uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), özellikle bir kıta genelinde artan bir hastalık vakalarına dikkati çekti. DSÖ, temel nedenlerinin belirlenmesi için yoğun araştırılmaların yapılması çağrısında bulundu. İşte detaylar...

Dünya Sağlık Örgütü'nde (DSÖ) M çiçeği virüsü alanında uzman olarak görev yapan Rosamund Lewis, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısına çevrim içi katılarak değerlendirmelerde bulundu.

AFRİKA'DA M ÇİÇEĞİ VAKALARI ARTIYOR

Rosamund Lewis, M çiçeği vakalarının artmaya devam etmesiyle bunun bir halk sağlığı tehdidi olmaya devam ettiğini vurgulayarak, yılbaşından bu yana dünya genelinde 3 bin 100'den fazla vaka rapor edildiğini söyledi.

"Yalnızca mayısta 26 ülkeden yaklaşık 600 doğrulanmış vaka DSÖ'ye bildirildi" ifadesini kullanan Rosamund Lewis, özellikle Afrika'da M çiçeği vakalarında artış yaşandığını vurgulayarak bunun temel nedenlerinin tespit edilmesi için yoğun araştırmaların yapılması yönünde çağrıda bulundu.

Rosamund Lewis, nisandan bu yana Güney Afrika'nın M çiçeği virüsünün bir varyantı olan 'clad IIb' virüsüne bağlı 13 doğrulanmış vaka ve iki ölüm bildirildiğini belirtti.

YÜZLERCE VAKA ÖLÜMLE SONUÇLANDI

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin büyük bir salgınla karşı karşıya kalmaya devam ettiğini söyleyen Rosamund Lewis, yalnızca 2024'te bildirilen 9 bin 291 M çiçeği vakasından 419'unun ölümle sonuçlandığını söyledi.

Rosamund Lewis, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde tespit edilen M çiçeği virüsü vakalarında ölüm oranın yaklaşık yüzde 5 olduğunu kaydetti.

Salgın nedeniyle daha çok çocukların yaşamını yitirdiğini kaydeden Rosamund Lewis, Afrika'da M çiçeği vakalarında son zamanlarda görülen artışın ele alınmasının kritik bir ihtiyaç olduğunun da altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN