Doktorlar 9 ay ömrün kaldı demişti! Bunları yiyerek 45 yılı devirdi, kanserden kurtuldu

Doktorlar 9 ay ömrün kaldı demişti! Bunları yiyerek 45 yılı devirdi, kanserden kurtuldu

Doktorlar 9 ay ömrünün kaldığını söylemişti ama bunları yiyerek 45 yılı devirdi! Öleceğini söylüyorlardı ama kanserden bunlar sayesinde kurtuldu...

1976 yılında, Amerika Birleşik Devletleri’ne taşındıktan kısa bir süre sonra akciğer kanseri teşhisi konan Stamatis Moraitis’e yalnızca altı ila dokuz ay ömrü kaldığı söylenmişti. Ancak doktorların bu karamsar tahminlerine rağmen, Moraitis’in yaşamı beklenmedik bir şekilde farklı bir yöne evrildi.

SON GÜNLERİNİ MEMLEKETİNDE GEÇİRMEK İÇİN AHİKERYA ADASI’NA DÖNDÜ

<p><strong>Memleketi Yunanistan'dan ABD'ye taşındıktan kısa bir süre sonra kansere yakalandığını öğrenen Stamatis Moraitis'e 1976 yılında yalnızca altı ila dokuz ay ömrü kaldığı söylenmişti. Kanseri atlattıktan sonra 45 yıl daha yaşayan Stamatis Moraitis hikayesini böyle anlattı.</strong></p>

Aldığı teşhis sonrası son günlerini huzur içinde geçirmek için memleketi Yunanistan’a geri dönen Moraitis, Ahikerya Adası’na yerleşti. Bu ada, Yunanistan’ın “ölümün unutulduğu yer” olarak anılan ve mavi bölgelerden biri olarak bilinen nadir bölgelerden biridir. Dünya genelinde bu tür mavi bölgelerde yaşayan insanların, diğer bölgelerde yaşayanlara kıyasla çok daha uzun bir ömre sahip olduğu kaydediliyor.

UMUTSUZ BEKLEYİŞ, BEKLENMEDİK BİR ŞİFA GETİRDİ

Stamatis Moraitis, Ahikerya'da geçirdiği günlerde, doktorların verdiği süre çoktan dolmasına rağmen sağlık durumunun her geçen gün daha da iyiye gittiğini fark etti. Hayatının son dönemlerini geçirmek üzere geldiği adada, iyileştiğini hissetmeye başladı. Moraitis, doktorların öngörüsüne karşın, adada tam 45 yıl daha yaşamayı başardı.

UZUN YAŞAMIN SIRRI: AHİKERYA ADASI’NIN BESLENME VE YAŞAM TARZI

<p><strong>Günlerini İkaria'daki yaşlı anne ve babasının evinde geçiren Stamatis Moraitis, söylenenin aksine sağlığının gün geçtikçe daha da iyiye gittiğini ve iyileşmeye başladığını hissettiğini söyledi. </strong></p>

Ahikerya Adası’nda uzun yaşamanın sırrı, yerel beslenme alışkanlıkları ve stressiz yaşam tarzında saklı olabilir. Moraitis, uzun yaşamasını adadaki doğal kaynaklardan elde edilen gıdalarla beslenmeye ve stresin yok denecek kadar az olduğu bir hayat sürmeye bağlıyor. Ahikerya, aynı zamanda Akdeniz diyetinin temel alındığı, sebze ağırlıklı ve düşük şeker içeriğine sahip beslenme alışkanlıklarıyla bilinen bir yer.

BİLİM İNSANLARI UZUN YAŞAMIN NEDENLERİNİ ARAŞTIRIYOR

Lonely Planet: Ikaria In The Top 50 Destinations Worldwide For 2024

Uzmanlar, mavi bölgelerde yaşayan insanların uzun yaşam süresinin, bu bölgelerde yetişen gıdalarla doğrudan ilişkili olabileceğini belirtiyor. Ahikerya ’da olduğu gibi Akdeniz diyeti, sağlıklı beslenme için önerilen gıdalarla örtüşen, sebzeler, proteinler ve sağlıklı yağların dengeli bir kombinasyonunu içeriyor. Stamatis Moraitis’in olağanüstü hikayesi, bu sağlıklı yaşam tarzının bir kanıtı olarak gösteriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN