Demokrat Parti kahvaltısında böcek: FBI araştırıyor

Demokrat Parti kahvaltısında böcek: FBI araştırıyor

Demokrat Parti Ulusal Kongresi'nde delegeler için düzenlenen kahvaltıda, yemeklere böcek yerleştirilmesi krize neden oldu. Kongre bilgi merkezi, birkaç kadının yiyecek masalarına "bilinmeyen nesneler" koyduğunu açıkladı. Bir görgü tanığı, cırcır böcekleri gibi göründüğünü söylerken, farklı raporlarda ise yiyeceklerin içine kurtçukların yerleştirildiği belirtildi.

Demokrat Parti Ulusal Kongresi'nin yapıldığı günlerde, delegeler için düzenlenen kahvaltı etkinliğinde şok edici bir olay yaşandı. FBI ve Chicago Polisi, protestocuların delegelerin kahvaltı büfesine kurtçuk ve cırcır böcekleri koydukları iddialarını soruşturuyor. Olayın gerçekleştiği yer ise Indiana, Minnesota, Ohio, Missouri ve Güney Dakota'dan gelen delegelerin konakladığı Fairmont Oteli.

KİMLİĞİ BELİRSİZ KADINLAR KAHVALTI BÜFESİNE SALDIRDI

NTV'den Ecem Topçu'nun haberine göre; bilgi merkezinden yapılan açıklamaya göre, kimliği belirsiz birkaç kadın sabahın erken saatlerinde otele girerek, delegelerin kahvaltı yaptığı alana "bilinmeyen nesneler" yerleştirdi. Merkez, kadınların daha sonra bölgeden ayrıldığını ve olay yerinde bir kişinin tedavi edildiğini belirtti. Kadınların bıraktıkları nesnelerin ne olduğu ise görgü tanıkları ve raporlara göre farklılık gösteriyor.

GÖRGÜ TANIKLARI CIRCIR BÖCEĞİ VE KURTÇUKLARDAN BAHSEDİYOR

USA Today'e konuşan bir görgü tanığı, kadınların büfeye cırcır böcekleri bıraktığını söylerken, bazı raporlar ise yiyeceklerin içine kurtçukların yerleştirildiğini iddia etti. Indiana delegesi Karen Tallian, yaşanan olayı şu sözlerle anlattı: "Hepimiz kahvaltıya iniyorduk ve banyoda saklanan iki kadın vardı. Dışarı koşup kahvaltı büfesine kurtçuklar attılar"

OTEL YÖNETİMİNDEN HIZLI MÜDAHALE

Olayın ardından, Fairmont Oteli yönetimi hızla harekete geçti. Otel yetkilileri, "Ekibimiz derhal alanı temizleyip dezenfekte ederek etkinliğin başka bir olay yaşanmadan devam etmesini sağladı" şeklinde bir açıklama yaptı. Sabah saat 06.45 civarında gerçekleşen olayın sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

KONGREDE GÜVENLİK ENDİŞELERİ BÜYÜYOR

Kahvaltı büfesine yapılan bu saldırı, kongre sırasında yaşanan tek güvenlik sorunu değil. Delegeler ve diğer katılımcılar tarafından kullanılan otellerde birkaç bomba tehdidi de yaşandı. Bu tehditler ve kahvaltı etkinliğinde yaşanan böcek saldırısı, kongrede güvenlik endişelerini artırdı.

FBI VE CHİCAGO POLİSİ OLAYI ARAŞTIRIYOR

Olayın ardından FBI ve Chicago Polisi, saldırının arkasındaki kişileri bulmak için kapsamlı bir soruşturma başlattı. Şu ana kadar olayla ilgili herhangi bir tutuklama yapılmadı, ancak yetkililer saldırganları yakalamak için çalışmalara devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN