Danimarka Başbakanı'na sokak ortasında saldırı

Danimarka Başbakanı'na sokak ortasında saldırı

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Kopenhag'ın merkezinde bir saldırgan tarafından darp edildi. Olayın ardından polis, saldırganı gözaltına aldı.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Kopenhag'ın merkezinde bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Danimarka polisi saldırganı gözaltına aldı, ancak Başbakan Frederiksen'in yaralanıp yaralanmadığı henüz bilinmiyor.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada Frederiksen'in saldırı karşısında şoke olduğu belirtildi. Danimarka'daki muhalefet parti liderleri, sosyal medya hesaplarında saldırıyı kınadı.

Saldırı kısa sürede Danimarka'nın komşu ülkelerinde de gündem oldu. Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, saldırı karşısında derin bir şok yaşadığını belirtirken, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ise "Bu en güçlü şekilde kınanmalıdır" dedi.

Başbakan Frederiksen'in darp edilmesi, Slovakya Başbakanı Fico'nun silahlı saldırıya uğramasından haftalar sonra yaşandı.

"Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Kopenhag'ın merkezinde bir saldırgan tarafından darp edildi. Olayın ardından polis, saldırganı gözaltına aldı. Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada Frederiksen'in şoke olduğu belirtildi. Komşu ülkelerdeki liderler de saldırıya derin bir şokla tepki gösterdi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN