Çöp balonu savaşı kızışıyor! Güney Kore'den hoparlör ile misilleme

Çöp balonu savaşı kızışıyor! Güney Kore'den hoparlör ile misilleme

Güney tarafının sınırda hoparlörle propaganda yayınlarına devam edileceği açıklaması sonrası Kuzey Kore, çöp balonları saldırılarını yoğunlaştırdı.

Güney Kore, Kuzey Kore’nin içinde “çöp” bulunan yaklaşık 310 balon daha gönderdiğini bildirdi. Balonların içinde müsvedde kağıt ve plastik bulundu- ğunu belirten yetkili, toksik maddeye rast- lanmadığını ifade etti.

KİM JONG-UN'UN KIZ KARDEŞİ MEYDAN OKUDU

Kuzey Kore’nin en tehlikeli kadını olarak nitelenen Kim Yo-jong, komşu ülkeyi tehdit etti.

Kuzey Kore diktatörü Kim Jong-un’un kız kardeşi Kim Yo-jong, “Güney Kore, propaganda broşürü dağıtma ve hoparlörle yayın yapma provokasyonunu gerçekleştirirse Kuzey Kore’nin yeni karşı hamlesine tanık olacaktır.” ifadesini kul- landı. Pyongyang yönetimi, bir yandan da “propaganda yayınları için” sınıra hoparlör yerleştirmeye başladığını bildirdi.

GÜNEY KORE'DEN HOPARLÖR İLE MİSİLLEME

Kuzey Kore’den bölgede son günlerde tırmanan gerilimi daha da artıracak bir hamle daha geldi. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan (JCS) yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin Güney Kore'nin sınır bölgelerine çöp taşıyan 310 balon daha gönderdiği bildirildi. Yetkililer halkı balonlar aracılığıyla gönderilen şüpheli maddelere dokunmama konusunda uyardı.

Güney Kore ordusu Kuzey Kore'nin devam eden balon tehdidine karşı harekete geçti. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, propaganda yayını yapan dev hoparlörlerin 2016 yılından sonra ilk kez sınır bölgesine yeniden kurulduğu kaydedildi. “Hoparlörlerle yapılan yayınlara devam edilip edilemeyeceğini Kuzey Kore'nin eylemlerine bağlıdır" denilen açıklamada "Kuzey Kore'yi çöp taşıyan balonlar gönderme gibi aşağılık eylemleri derhal durdurmaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN