Çin, AB'den ithal konyaklara geçici gümrük vergisi getirdi

Çin, AB'den ithal konyaklara geçici gümrük vergisi getirdi

Çin, Avrupa Birliği'den ithal edilen konyaklara geçici gümrük vergisi uygulayacak. Vergi oranları yüzde 30 ile 39 arasında değişecek. Bu adım, AB'nin Çin'den gelen elektrikli araçlara ek vergiler getirmesine yanıt olarak alındı. Çin Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Avrupalı üreticilerin ürünleri düşük fiyatla satma davranışının Çin'deki yerel endüstriyi tehdit ettiği belirttildi.

Çin, Avrupa Birliği'nden (AB) ithal edilen konyaklara geçici gümrük vergileri uygulamaya hazırlanıyor.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, AB menşeli konyakların Çin'deki yerel üreticilere zarar verecek şekilde düşük fiyatla satıldığının tespit edildiği ve bu nedenle koruma amaçlı tedbirlerin devreye sokulacağı belirtildi.

Ağustos ayında başlatılan soruşturmanın sonuçlarına dayanılarak alınan karara göre, AB'den ithal edilen ve 200 litreyi aşan konyak sevkiyatlarına %30 ile %39 arasında değişen oranlarda gümrük vergisi getirilecek.

Bakanlık, ağustos ayında yürüttüğü soruşturmada AB ülkelerinden ithal konyağın düşük fiyatla satıldığı sonucuna varmış fakat "geçici olarak" herhangi bir tedbir alınmayacağını bildirmişti.

NE OLMUŞTU?

Bu adım, AB ülkelerinin 4 Ekim'de yapılan oylamada Çin yapımı elektrikli otomobillere yüzde 35'e varan oranlarda ilave gümrük vergisi uygulanmasına onay vermesinin ardından geldi.

AB Komisyonu, Ekim 2023'te Çin'den ithal elektrikli araçlara sübvansiyon soruşturması başlatmıştı. Komisyon, soruşturma sonunda geçici olarak ek gümrük vergileri getirme kararı almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN