Bulgaristan sınırındaki yangın, Edirne’nin köylerine doğru ilerliyor

Bulgaristan sınırındaki yangın, Edirne’nin köylerine doğru ilerliyor

Bulgaristan’ın Lesovo bölgesinde başlayan orman yangını, Türkiye sınırına sıçrayarak Edirne’nin köylerine doğru ilerliyor. Olay yerine çok sayıda ekip yönlendirildi.

Bulgaristan’ın Lesovo bölgesinde çıkan orman yangını, Türkiye-Bulgaristan sınırında hızla ilerliyor. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler, Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Kalkansöğüt köyü sınırlarına kadar ulaştı. Yangın nedeniyle köyde yaşayanlar endişeli.

9896618.jpg

YANGININ KÖYE ULAŞMAMASI İÇİN EKİPLER SEFERBER EDİLDİ

Köydeki vatandaşların durumu bildirmesi üzerine Edirne’den çok sayıda itfaiye ve acil durum ekibi bölgeye gönderildi. Bulgaristan tarafındaki itfaiye ekipleri, sınır tellerinin olduğu bölgede yangını söndürmeye çalışırken, Orman İşletme, AFAD ve itfaiye ekipleri Türkiye tarafında da tedbir alarak sınır hattında hazır bekliyor. Yangının köye ulaşmaması için yoğun bir mücadele sürdürülüyor.

9896619.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN