BM: Etiyopya ölü sayısı 500'e yükselebilir

BM: Etiyopya ölü sayısı 500'e yükselebilir

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi, Etiyopya'nın güneyindeki heyelanda ölü sayısının 500'e çıkabileceğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) yaptığı açıklamaya göre, pazar günü Etiyopya'nın güneyindeki Gofa bölgesinin dağlık alanında meydana gelen şiddetli yağışlar sonucunda büyük bir heyelan gerçekleşti. Heyelan sonucunda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 257 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 12 kişi hastaneye kaldırıldı, ancak ölü sayısının 500'e kadar çıkabileceği öngörülüyor.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

OCHA'nın açıklamasına göre, arama ve kurtarma çalışmaları yerel yetkililer, Etiyopya Kızılhaç Derneği ve halkın destekleriyle sürdürülüyor. Ancak, ekipman yetersizliği nedeniyle arama kurtarma ekipleri çıplak elleri ve küreklerle kazı yapmaya çalışıyor.

RİSK ALTINDA OLAN BÖLGE NÜFUSU

Açıklamada, heyelan riski altında bulunan bölgede en az 15 bin kişinin yaşadığı uyarısı yapıldı. Bu kişiler arasında 5 yaş altı en az 1,320 çocuk ile 5 bin 293 hamile ve emziren kadın bulunuyor. Bu riskli bölgede yaşayanlar için acil önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN