Binlerce kişi başkent sokaklarında: Hırvatistan'da halk erken seçim istiyor

Binlerce kişi başkent sokaklarında: Hırvatistan'da halk erken seçim istiyor

Hırvatistan'da yolsuzluk iddialarının gölgesindeki Plenkovic hükümetine karşı Zagreb'de sokağa dökülen halk, iktidara tepki göstererek erken seçim talebinde bulundu.

Hırvatistan başkenti Zagreb'de bulunan Ben Jelacic Meydanı'ndan sloganlar atarak ve hükümeti istifaya çağıran pankartlar taşıyan göstericiler, erken seçime gidilmesi çağrısı yaptı.

Göstericiler, iktidarda bulunan Hırvat Demokrat Birliği (HDZ) Genel Başkanı ve Başbakan Andrej Plenkovic'in hükümetini yolsuzluk yaptığı iddiasıyla protesto etti.

yeni-proje-9.jpg

‘GİTMESİ GEREKEN İKTİDAR, SİZ DEĞİL’

Muhalif "Yapabiliriz" platformu yetkilisi Sandra Bencic, konuşmasında hükümetin görevi bırakma zamanının geldiğini belirterek, Hırvatistan'ın daha iyi olabileceğine dair umutlarının bulunduğunu söyledi.

Hükümete karşı direniş göstereceklerini anlatan Bencic, "Almanya'ya, İrlanda'ya gitmeyin, sandık başına gidin, gitmesi gerekenleri gönderin. Gitmesi gereken sizler değil HDZ" ifadelerini kullandı.​​​

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN