Biden'dan savaşın seyrini değiştirecek izin çıktı iddiası: Ukrayna Rusya'yı ABD silahlarıyla vuracak

Biden'dan savaşın seyrini değiştirecek izin çıktı iddiası: Ukrayna Rusya'yı ABD silahlarıyla vuracak

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Ukrayna'ya Kharkiv yakınlarındaki Rus hedeflerine ABD yapımı silahlarla saldırma izni verdiği öne sürüldü. Bu karar, Ukrayna'nın Rusya'nın kuşatması altındaki Kharkiv'i daha iyi savunmasını sağlayacak.

Politico'da yer alan habere göre Biden yönetimi, Ukrayna'ya Kharkiv yakınlarındaki Rus hedeflerine ABD yapımı silahlarla saldırma izni verdi. Bu büyük değişiklik, Ukrayna'nın Kharkiv'i daha iyi savunmasına yardımcı olacak. ABD'li yetkililer, bu politikanın Ukrayna'nın kendini savunmasını sağlayacak şekilde değiştirildiğini belirtti.

ABD'nin bu izni vermesi, Rusya'nın Kharkiv'e yönelik saldırılarının ardından geldi. Ukrayna, ABD'den bu değişikliği yapmasını talep etti. Biden yönetimi, bu adımın savaşın doğrudan ABD'yi içine çekmesinden endişe ediyordu. Ancak, Ukrayna'daki kötüleşen durum bu kararı değiştirdi.

'RUSYA'NIN İÇLERİ VURULMAYACAK'

ABD'li yetkililer, Ukrayna'nın ABD yapımı silahları kullanarak Rus füzelerini ve bombalarını engelleyebileceğini, ancak sivil altyapıya veya derin Rusya içindeki askeri hedeflere uzun menzilli saldırılar yapamayacağını belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi, konuyla ilgili yorum yapmadı. Ancak Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD'nin Ukrayna'ya yönelik politikasının gerektiği şekilde evrileceğini söyledi.

İNGİLTERE VE FRANSA DESTEKLİYORDU

ABD'nin bu kararı, Birleşik Krallık ve Fransa gibi müttefiklerin Ukrayna'nın Rusya içindeki hedeflere saldırma hakkını desteklemesinin ardından geldi. ABD'li yetkililer, Ukrayna'nın ABD silahlarını yalnızca Rusya'nın işgaline yönelik askeri hedeflere karşı kullanması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Ukraynalı yetkililer, Biden yönetiminden bu politikanın değiştirilmesini talep ediyordu. Ukrayna Savunma Bakanı Rustem Umerov, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile yaptığı görüşmede bu talebi yineledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN