'Biden, Ukrayna'ya füze kıtlığı sebebiyle izin vermedi'

'Biden, Ukrayna'ya füze kıtlığı sebebiyle izin vermedi'

Obama’nın eski Avrupa danışmanı Kupchan, Biden’ın füze kıtlığı nedeniyle Kiev'in Rusya'nın derinliklerine saldırmasına izin vermediğini belirtti.

ABD merkezli düşünce kuruluşu Quincy Sorumlu Devlet Yönetimi Enstitüsü’nde düzenlenen konferansta konuşan eski ABD Başkanı Barack Obama’nın eski Avrupa danışmanı Charles Kupchan, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, ABD'de yeteri sayıda füze bulunmaması nedeniyle Ukrayna'ya Rusya topraklarının derinliklerine saldırı düzenlemesine izin vermediğini söyledi.

Kupchan, “Bana göre, Biden'ın Ukrayna'nın Rusya topraklarının derinliklerine saldırılar düzenlemesine izin vermemesinin nedenlerinden biri, onların da bizim de çok fazla ATACMS füzelerimizin olmaması” dedi.

'ABD YETERLİ PATRIOT'A SAHİP DEĞİL'

ABD’nin Ukrayna'ya kapsamlı destek sağlayacak yeterli Patriot sistemine de sahip olmadığını belirten Kupchan, mevcut uluslararası durumun da ABD'nin çatışmaya daha fazla müdahil olma konusundaki isteksizliğini etkilediğine dikkat çekerek “Ortadoğu'da olup bitenler ve Çin ile yaşanan gerilim göz önüne alındığında, Pentagon o kadar ileri gitmeyeceğimizi söylerken aslında haklı” ifadesini kullandı.

Daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO ülkelerinin sadece Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Batı tarafından sağlanan uzun menzilli silahları kullanması olasılığını değil, aynı zamanda Ukrayna'daki çatışmaya doğrudan katılımı da tartıştıklarını ifade etmişti. Rus lider, Batı'nın Ukrayna'daki çatışmaya doğrudan katılımının, NATO, ABD ve Avrupa ülkelerinin Rusya ile savaş halinde olduğu anlamına geleceğini ve Moskova'nın da önünde beliren tehditlere göre karar vereceğini vurgulamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN