Basın mensupları da ateş altında! Gazze'de 23 günde 34 gazeteci öldü

Basın mensupları da ateş altında! Gazze'de 23 günde 34 gazeteci öldü

İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamı devam ederken, bölgedeki vahşeti ortaya çıkaran basın mensupları da ateş altında. İsrail saldırılarının hedefi haline gelen 3’ü kadın 34 Filistinli gazetecinin hayatını kaybettiği belirlendi.

İsrail saldırılarında çok sayıda gazeteci de yakınlarını kaybetti. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 23 gündür yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde öldürülen gazetecilerin isimlerini tek tek yayımladı.

yeni-proje-13.jpg
Gazze'de 23. gün - Bebeğini kaybeden bir baba

Ayrıca Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında ölenlerin sayısının 8 bin 5'e yükseldiğini duyururken bunlardan 3 bin 342'si çocuk olduğunu söyledi. İsrail’in 26 Ekim’de Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bir evi hedef alan saldırısında, Al Jazeera televizyonunun deneyimli muhabiri Vail ed-Dahduh, eşi, oğlu ve kızı dahil olmak üzere ailesinden çok sayıda kişiyi kaybetmişti.

yeni-proje-16.jpg

İsrail'in Lübnan sınırında çıkan çatışmalarda da İsrail ateşi sonucu bir Lübnanlı gazeteci yaşamını yitirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN