Balon savaşları tırmanıyor: Kuzey Kore'nin çöp balonlarına karşılık Güney Kore'den K-Pop şarkıları

Balon savaşları tırmanıyor: Kuzey Kore'nin çöp balonlarına karşılık Güney Kore'den K-Pop şarkıları

Güney Kore'deki aktivistler, Kuzey Kore'nin çöp dolu balonlarına yanıt olarak Pyongyang'ı eleştiren broşürler ve K-Pop içerikli USB belleklerle dolu balonları Kuzey'e gönderdi. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Kuzey Kore'nin provokasyonlarına karşı askeri açıdan hazır olacaklarını vurgulayarak, "Hükümet, Kuzey Kore'den gelen tehdidi asla göz ardı etmeyecektir." dedi.

Kuzey Kore'nin Güney Kore'ye gönderdiği çöp, sigara izmaritleri ve dışkı dolu balonlara Güney Kore'den yanıt gecikmedi.

Yonhap'ın haberine göre, Kuzey Kore'den kaçanların üye olduğu Özgür Kuzey Kore için Mücadele Edenler (FFNK) Grubu'nun Başkanı Park Sang-hak, balonlara ilişkin açıklama yaptı.

Park, Pyongyang yönetimini eleştiren 200 bine yakın propaganda broşürleri, ABD dolarları banknotları ve K-Pop içerikli USB belleklerle dolu 10 büyük balonun, başkent Seul'ün kuzeydoğusundaki Pocheon'dan Kuzey Kore'ye gönderildiğini aktardı.

'KUZEY KORELİ KARDEŞLERİMİZE SEVGİYİ GÖNDERİYORUZ'

Grubun yayımladığı bir fotoğrafta, Kim Jong-un ve kardeşi Kim Yo-jong'un fotoğraflarının bulunduğu büyük bir poster tutan bir aktivist görüldü. Posterde, "Halkın düşmanı Kim Jong-un, Güney Kore halkına pislik ve çöp gönderdi, ama biz kaçakçılar, Kuzey Koreli kardeşlerimize gerçeği ve sevgiyi gönderiyoruz!" yazıyordu.

YOON'DAN KUZEY'İN PROVOKASYONLARINA TEPKİ

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, ülkede savaş döneminde hayatını kaybeden askerler için düzenlenen Anma Günü'nde yaptığı konuşmada, Kuzey Kore'nin provokasyonlarına karşı uluslararası işbirliğini artıracaklarını ve askeri açıdan hazır olacaklarını vurguladı. Yoon, "Hükümet, Kuzey Kore'den gelen tehdidi asla göz ardı etmeyecektir." dedi.

NE OLMUŞTU?

Güney Kore, 29 Mayıs'ta Kuzey Kore'nin içinde "çöp" bulunan 150'den fazla balon gönderdiğini bildirmişti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, bu balonların gönderilmesini "ifade özgürlüğü" diye nitelemişti.

Bunun üzerine Güney Kore, Kuzey'in balonları göndermesini ve Kim Yo-jong'un bu olayı "ifade özgürlüğü" olarak nitelendirmesini kınamıştı.

Güney Kore, 2 Haziran'da Kuzey Kore'nin içinde "çöp" bulunan yaklaşık 720 balon daha gönderdiğini bildirmişti.

Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, 4 Haziran'da Kuzey Kore'nin içinde "çöp" bulunan balon göndermesine karşılık 2018'de imzalanan ve askeri gerilimleri azaltmayı amaçlayan Koreler Arası Anlaşma'yı askıya almıştı. Bu karar, Güney Kore'nin canlı ateş tatbikatlarını yeniden başlatabileceği ve sınır yakınında Kim karşıtı yayınlara yeniden başlayabileceği anlamına geliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN