Ambargo altındaki Rusya ve Kuzey Kore takas ekonomisine döndü: Füzeyi verdi keçileri aldı

Ambargo altındaki Rusya ve Kuzey Kore takas ekonomisine döndü: Füzeyi verdi keçileri aldı

Ambargo altındaki Rusya ve Kuzey Kore kıtlık ve savaş koşullarında yeni bir silah anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre; Kim Jong Un, Putin'in Ukrayna'daki birliklerine silah sağlayacak, Putin de bunun karşılığında ülkeye 450 adet keçi gönderecek.

Kuzey Kore ve Rusya arasındaki ilişkiler, uluslararası yaptırımlar ve ekonomik zorluklara rağmen derinleşmeye devam ediyor. Son olarak, Kuzey Kore'nin yaşadığı kıtlık ve açlık krizine karşılık iki ülke arasında yeni bir silah anlaşması imzalandı.

SİLAHLAR UKRAYNA'YA, KEÇİLER KUZEY KORE'YE!

The Times'ın incelediği anlaşmaya göre; Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki askeri birliklerine silah tedarik edecek, karşılığında ise Rusya, Kuzey Kore'ye 450 keçi gönderecek.

Kuzey Kore devlet medyası, keçilerin ülkenin Nampo belediyesindeki çocuklara kesintisiz süt ürünleri tedariki sağlayacağını söyledi.

Öte yandan; Rusya'dan daha fazla çiftlik hayvanı sevkiyatı yapılması bekleniyor.

tttttt.jpg

ANLAŞMA HAZİRANDA İMZALANDI

Stratejik ortaklık anlaşması, Kim Jong-un ve Putin'in Pyongyang'da bir araya geldiği haziran ayında imzalandı. Bu görüşme, Putin'in izole Doğu Asya ülkesine 2000 yılından bu yana gerçekleştirdiği ilk ziyaretti.

Ziyaret sırasında, Kim'in Putin'e bir çift Pungsan köpeği hediye etmesi, iki lider arasındaki dostane ilişkiyi sembolize etti. Moskova, hevesli bir binici olan Kim için 2022'de Pyongyang'a 30 adet safkan gri at gönderdi.

Rusya'nın devlet veterinerlik servisi Rosselkhoznadzor, 432 gebe olmayan dişi keçi ve 15 erkek keçinin Koreli bir ticaret şirketine gönderildiğini söyledi.

KÜZEY KORE AÇLIKLA MÜCADELE EDİYOR

İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne göre, Kuzey Kore'nin yaklaşık 26 milyonluk nüfusunun neredeyse yarısı açlıkla mücadele ediyor, çocukların yüzde 20'si ise kronik yetersiz beslenme nedeniyle büyüme ve gelişme sorunları yaşıyor.

Moskova ve Pyongyang, Sovyet döneminden beri dostça ilişkilere sahip olsa da Kremlin, Batı karşıtı bir koalisyon kurma girişiminin parçası olarak bağları güçlendirmeye çalışıyor. Rus devlet televizyonu, Moskova'nın Pyongyang ile ittifakını 'ABD ve müttefiklerinin küresel emperyalizmine karşı mücadelenin bir parçası' olarak övdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN