Kanada'da toplu cinayet ülkeyi sarstı

Kanada'da toplu cinayet ülkeyi sarstı

Kanada'nın başkenti Ottawa'da ülkede nadir görülen bir toplu cinayet yaşandı. , Sri Lankalı 19 yaşındaki erkek öğrenci Febrio De-Zoysa bir anne onun 4 çocuğunu ve yanlarında bulunan bir erkeği öldürdü. Olayda yaralanan baba ise hastaneye kaldırıldı.

Polisin yaptığı açıklamaya göre, Kanada'nın başkenti Ottawa'da aralarında bir anne ve dört küçük çocuğun da bulunduğu altı Sri Lankalı kişi bıçaklanarak öldürüldü.

Olay toplu cinayetlerin nadir olduğu ülkeyi sarstı. Saldırıda ailenin babası da yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Reuters’ta yer alan habere göre Polis, Sri Lankalı 19 yaşındaki erkek öğrenci Febrio De-Zoysa'nın tutuklandığını ve altı adet birinci derece cinayet ve bir adet cinayete teşebbüsle suçlandığını söyledi. De-Zoysa'nın aileyi tanıdığını ve birlikte yaşadığını söyledi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN ARASINDA 4 ÇOCUK DA BULUNUYOR

Öldürülenler arasında 35 yaşında bir kadın ve onun 7, 4, 2 ve 2 aylık çocukları ile ailenin tanıdığı 40 yaşında bir erkek de vardı.

Ottawa polis şefi Eric Stubbs televizyonda yayınlanan bir basın toplantısında "Bu tamamen masum insanlara uygulanan anlamsız bir şiddet eylemiydi" dedi. Polis, şüpheli veya ailesiyle daha önce herhangi bir ilişkilerinin olmadığını söyledi.
Ottawa Belediye Başkanı Mark Sutcliffe, sosyal medya paylaşımında bunun "şehrimizin tarihindeki en şok edici şiddet olaylarından biri" olduğunu belirtti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, "korkunç bir trajedi" olarak adlandırdığı olaydan dehşete düştüğünü söyledi.

Kanada'da toplu katliamlar nadirdir. Bir milyon nüfusa sahip Ottawa'da 2023'te 14, 2022'de ise 15 cinayet yaşanmıştı. Aralık 2022'de bir erkek, polis tarafından vurulmadan önce Toronto banliyösünde beş kişiyi vurmuştu. Aynı yılın eylül ayında, batıdaki Saskatchewan eyaletinde bir erkek 11 kişiyi bıçaklayarak öldürmüştü. Saldırgan tutuklandıktan kısa bir süre sonra aşırı dozda kokainden ölmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN