Alman bakan Buschmann’dan ‘askerlik’ açıklaması: Ülkedeki Ukraynalılar zorlanamaz

Alman bakan Buschmann’dan ‘askerlik’ açıklaması: Ülkedeki Ukraynalılar zorlanamaz

Rusya’nın kanlı işgali sürerken, Ukraynalı yetkililerin yurt dışında bulunan Ukraynalı erkeklerin de orduya çağrılacağını duyurmasının ardından konuşan Almanya Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann, ülkesindekilerin askerlik yapmaya zorlanmayacağını belirtti.

Almanya Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov'un, gelecek yıl yurt dışında bulunan Ukraynalı erkeklerin de orduya çağrılacağını duyurmasının ardından konuşarak ülkesindeki Ukraynalı erkeklerin memleketlerinde askerlik yapmaya zorlanmayacağını söyledi.

‘İŞE GİRMELERİNİ SAĞLIYORUZ’

Buschmann, "Artık insanları askerlik hizmetine zorlamamız söz konusu olmayacak. Ukrayna'dan gelen savaş mültecilerinin sorunsuz bir süreçle Almanya'ya kabul edilmesi ve onlara çalışma fırsatı verilmesi iyi bir şey. Ukrayna'dan daha fazla insanın işe girmesini ve daha azının vatandaşların parasıyla geçinmesini sağlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

UMEROV AÇIKLAMIŞTI

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, gelecek yıl yurt dışında bulunan Ukraynalı erkeklerin de orduya çağrılacağını duyurmuştu.

Almanya'da halihazırda askerliğe elverişli yaklaşık 190 bin Ukraynalı erkeğin yaşadığı bildirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN