Aliyev Milli Meclisi feshetti: Azerbaycan erken seçime gidiyor

Aliyev Milli Meclisi feshetti: Azerbaycan erken seçime gidiyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Milli Meclisi feshetti. Kasım ayında yapılması planlanan genel seçimler, 1 Eylül'e çekildi. Bu karar, ülkenin COP 29 Konferansı'na ev sahipliği yapacak olması nedeniyle alındı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkenin yasama organı olan Milli Meclisi feshetme kararı aldı.

SEÇİMLER ÖNE ALINDI

Kasım ayında yapılması planlanan genel seçimler, 1 Eylül'de düzenlenecek. Bu karar, Azerbaycan'ın 11-22 Kasım tarihleri arasında Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı'na (COP 29) ev sahipliği yapacak olması dolayısıyla alındı.

Milli Meclis, bu önemli etkinlik nedeniyle Cumhurbaşkanı Aliyev'den meclisin feshedilmesi ve genel seçimlerin iki ay öne alınması talebinde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Aliyev, Milli Meclisin bu kararını anayasaya uygunluğunun değerlendirilmesi için Anayasa Mahkemesine göndermişti. Anayasa Mahkemesi, Milli Meclisin feshedilmesi ve genel seçimlerin öne alınmasının anayasaya uygun olduğuna hükmetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN