AB’den sel felaketinin vurduğu Bosna Hersek’e 20 milyon euroluk yardım

AB’den sel felaketinin vurduğu Bosna Hersek’e 20 milyon euroluk yardım

AB yetkilileri, 27 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketi nedeniyle Bosna Hersek'e 20 milyon euroluk yardım yapacaklarını duyurdu.

Bosna Hersek'te 4 Ekim'de meydana gelen sele ilişkin konuşan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, felaketten etkilenen bölgeler için hemen 20 milyon euroluk yardım sağlanacağını belirtti.

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Borjana Kristo ile başkent Saraybosna'da basın toplantısı düzenleyen Von der Leyen, 27 kişinin ölümüne neden olan sel felaketi karşısında oldukça üzüntülü olduğunu aktararak "Hiçbir erteleme olmadan, hemen 20 milyon euro yardım gönderme kararı aldık. İyileşme süreci de AB Dayanışma Fonu tarafından desteklenecek" dedi.

‘AB’YE ÜYELİK SÜRECİNDE KARARLI GİDİYOR’

Von der Leyen, Bosna Hersek'in zorlu bir süreç sonrası AB'ye aday ülke statüsü almayı başardığını ifade ederek, "Hemen ardından üyelik müzakerelerine başlama kararı alındı. Daha çok yolunuz var ancak Bosna Hersek'in AB üyelik sürecinde kararlı olduğunu görüyorum" diye konuştu.

Kristo ise, AB'nin sel bölgesine yapacağı yardım için teşekkür ederek ülkesinin AB üyelik sürecindeki sorumluluklarının farkında olduğunu ve buna göre adımlar atacaklarını kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN