ABD'den vatandaşlarına 'Lübnan' uyarısı

ABD'den vatandaşlarına 'Lübnan' uyarısı

İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilimin artması üzerine ABD, vatandaşlarına Lübnan'a seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail ile Hizbullah arasında son dönemde artan gerilim nedeniyle ABD vatandaşlarına Lübnan’a seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulundu. Bakanlığın internet sitesinde yayımlanan güncellenmiş seyahat uyarısında, Lübnan’a seyahat eden veya hâlihazırda orada bulunan Amerikan vatandaşları için ciddi güvenlik riskleri olduğu belirtildi.

GERİLİMİN ARKA PLANI: MECDEL ŞEMS SALDIRISI

Gerilimin artmasında en önemli etkenlerden biri, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Mecdel Şems beldesine yapılan roket saldırısı oldu. Saldırı sonucunda, aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetti ve 17'si ağır olmak üzere 35 kişi yaralandı. İsrail ordusu, saldırının Lübnan’ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden yapıldığını ve Hizbullah’ın sorumlu olduğunu açıkladı. Ancak, Hizbullah bu iddiaları yalanlayarak olayla bir bağlantılarının olmadığını bildirdi.

İSRAİL'DEN SERT TEPKİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırıya yönelik yaptığı açıklamada, İsrail’in bu tür saldırıları cezasız bırakmayacağını belirterek, "Hizbullah, şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek" dedi. İsrail ordusu, Lübnan'a yönelik olası askeri operasyonlar için hazırlıklarını artırırken, Beyrut’a düzenlenen hava saldırısında Hizbullah'ın önemli komutanlarından Fuad Şükür'ün öldürüldüğü bildirildi.

ABD VATANDAŞLARINA UYARI

ABD Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da bulunan ABD vatandaşlarına güvenli bir yere sığınmaları konusunda uyarıda bulundu. Özellikle ülkenin güney kesiminde bulunan Amerikan vatandaşlarının bölgeden derhal ayrılması gerektiği vurgulandı. Bakanlık, Lübnan'a seyahat etmeyi düşünen ABD vatandaşlarına planlarını gözden geçirmelerini tavsiye ederek, seyahat etmelerinin yüksek risk içerdiğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN