ABD: İran'ın İsrail'e füze saldırısı düzenlemesinin eli kulağında

ABD: İran'ın İsrail'e füze saldırısı düzenlemesinin eli kulağında

Beyaz Saray yetkilisi, İran'ın İsrail'e çok yakında balistik füze saldırısı düzenleyeceklerine dair işaret aldıklarını söyledi. İsrail ordu sözcüsü ise, tehdit saptamadıklarını, ama müttefiklerle tamamen hazır olduklarını belirtti.

İsrail, Gazze Savaşı'nı taşıdığı Lübnan'da hava harekatının yanısıra kara harekatına giriştiğini açıklarken, ABD, İran'ın İsrail'e balistik füzelerle 'çok yakında' saldırmaya hazırlandığını iddia etti. Bunun üzerine İsrail ordusu, hava savunma sistemlerinin İran'ın her türlü saldırısına hazırlıklı olduğunu, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) birlikte hazır durumda olduklarını söyledi.

İsrail ve ABD medyasına konuşan üst düzey Beyaz Saray yetkilisi, İran'ın İsrail'e balistik füze saldırısı düzenlemesi "eli kulağında" iddiasında bulundu.

Bu yönde işaretler aldıklarını söyleyen yetkili, "İsrail'i bu saldırıya karşı savunma hazırlıklarını aktif olarak destekliyoruz. İran'dan İsrail'e doğrudan bir askeri saldırı, İran için ciddi sonuçlar doğuracaktır" dedi.
Reuters'a konuşan ABD'li yetkili, "İlk göstergeler, İran füze saldırısının en azından nisan ayındaki kadar büyük olabileceğini gösteriyor, ancak kesinlikle bilinmesi zor" bilgisini verdi.

Bunun üzerine açıklama yapan İsrail Ordu Sözcüsü Tümamiral Daniel Hagari, "İsrail hava savunma sistemleri İran'dan gelebilecek herhangi bir saldırıya karşı tamamen hazır durumda, ancak şu anda herhangi bir tehdit tespit edilmedi" dedi.

İsrail ile müttefiklerinin yüksek hazırlık durumunda olduğunu belirten Hagari, "İran'dan gelebilecek herhangi bir saldırının sonuçları olacak" vurgusunu yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN