Doğu Türkistanlı Nursiman'dan Perinçek'e suç duyurusu

Doğu Türkistanlı Nursiman'dan Perinçek'e suç duyurusu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son grup toplantısında Uygur Türkü Nursiman Abdurreşid'i kürsüye çıkartmıştı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Aburreşid için 'terörist' ifadesini kullandı. Aburreşid'in avukatı Prof. Dr. İlyas Doğan ise Perinçek hakkında hukuki girişimleri başlattıklarını duyurdu.

Doğu Türkistanlı Nursiman Abdurreşid, kendisine 'terörist' diyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Meclis Grubu'nda Doğu Türkistan'da yaşayan ailesi ile ilgili yaşadığı sıkıntıları anlatan Nursiman Abdurreşid, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek tarafından terörist ilan edildi.

Doğu Perinçek, Nursiman Abdurraşid'in "Doğu Türkistan İslam Partisi'nin militanı" olduğunu, ''FETÖ eylemlerine katıldığını'', ''Uygur olmadığını ve Uygurları değil DEAŞ ve El-Kaide içinde olan bir örgütü'' temsil ettiği iddiasında bulundu.

"HİÇBİR HAKSIZLIK KARŞILIKSIZ KALMAYACAK"

Nursiman'ın avukatı Prof. Dr. İlyas Doğan sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Gerekli adımları attıklarını belirten Doğan "Müvekkilem Nursimangül hanımefendiye iftira atan @doguperincek hakkında gerekli hukuki girişimleri başlatmış bulunmaktayım. Hiçbir haksızlık karşılıksız kalmayacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
13 Yorum
  • Bozkurt / 31 Ocak 2021 19:38

    Bütün hayatı terör örgütleri ve çetelerle kucak kucağa geçmiş bir terörist seviciden bundan başka birsey beklenmez.28 şubat artığı.

    Yanıtla (0) (0)
  • CENGİZ kAFKAS / 31 Ocak 2021 11:46

    Vatan partisi başkanı bu adam,zaten sicilli eski Maocudur. Bu nedenle belinden Çin'e bağlı bir militandır.Ama 80 yaşına basmış" HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇMEZ" ata sözünü anımsatan bir kişiliği var.Asker de de er olarak askerliğini yapan bir adamdan başka bir şey beklemek mümkün değil.

    Yanıtla (1) (0)
  • Selam / 31 Ocak 2021 08:15

    Çin uşağı Perinçek,teroristlerle terör kamplarında hatıra fotoğrafı çektiren sensin.O zaman sana sormak lazım terörist kim?

    Yanıtla (2) (0)
  • okurr / 31 Ocak 2021 03:44

    şeref sadece bir isimden ibaret değildir. bu zulmü savunan ve ses çıkarmayanlar bunu bilmesede.

    Yanıtla (0) (0)
  • Taubars / 31 Ocak 2021 02:51

    Nursiman Hanım'ın terörle yan yana geldiğine dair bir delili olmadan konuşuyor. Bunu söyleyenin bir sürü pozu var. Eğer ikisi arasında hangisi terörist diye sorsalar elbetteki tereddütsüz Peringeç derim.

    Yanıtla (3) (0)
  • Demokrat hukukçu / 31 Ocak 2021 01:12

    Mazlum bir soydaş ve dindaşımıza terörist diyenler teröristin ta kendileridir.

    Yanıtla (6) (0)
  • t / 31 Ocak 2021 00:40

    Maocuların fikri belli de milliyetçi geçinenlerin suspus olması maocularla aynı fikirde olması anlaşılmaz bir durum.

    Yanıtla (2) (0)
  • Karar okuru / 30 Ocak 2021 23:56

    Herif baskı ve zülüme uğrayan bir kadına terörist diyor. Olmaz, olmaz deme ! Soylu bu herifi yardımcısı yapsa, sırtımızdan sopa kırmakla kalmaz, bizide terörist ve vatan haini ilan eder. Ayaklarımızı bağlayıp,
    Vatan gemisinde bizi kürekçi yapar. Kırbaç ise çaba.

    Yanıtla (1) (0)
  • Kaşgarlı kürşad / 30 Ocak 2021 22:52

    Perinçek utan utan....! Sen kızıl çin adına mı çalışıyorsun...! İnsan nasıl bu kadar duyarsız olur çin zulmüne..! Bu kadar mı kör etti seni maoizm...! Zalimler için yaşasın cehennem...!cehenneme zümera....!

    Yanıtla (4) (0)
  • hakikat / 30 Ocak 2021 21:35

    Doğu pirincik önce dönüp bir aynaya baksın.

    Yanıtla (2) (0)
  • Bedr / 30 Ocak 2021 19:52

    Bu Perinçek nedir yaa; hergün kimin emriyle televizyonlarda boy gösteriyor (partisi yüzde 0,5 oy almış!!)?
    Resmen çamur at izi kalsın, başka bir işe yaramıyor.

    Yanıtla (3) (0)
  • efedamat / 30 Ocak 2021 19:29

    akp görsün işte kimlerle dost olduğunu.

    Yanıtla (3) (0)
  • Yunusyunus / 30 Ocak 2021 19:12

    Bir zamanlarin Doğuya Perçinçek'i şimdi kalkmış mazlum uygurlara terorist diyor. Nerden nereye geldi iktidar. 2003 te olsaydi tum devlet erkani kınar. Bakanlik dava açardi.iktidar çok darda belli.ekonomi çökmüş.perinceki efendileriyle arayi bozamiyor.

    Yanıtla (2) (0)
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN