Diyarbakır şehidi Yaşar Yeniören son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır şehidi Yaşar Yeniören son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır Sur'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Yeniören İstanbul Pendik'te defnedildi. Şehidin 26 günlük bebeği puset içinde, 2 yaşındaki kızı Yaren ise bir yakının kucağında getirildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Yeniören, İstanbul Pendik’te son yolculuğuna uğurlandı.

Eşi ve annesi baygınlık geçirdi

Gözyaşlarının sel olduğu cenaze törenine, şehidin 26 günlük bebeği Yağmur puset içinde, 2 yaşındaki kızı Yaren ise bir yakının kucağında getirildi. Törende şehidin eşi ve annesi baygınlık geçirdi.

Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi

Şehidin öğle saatlerinde, Diyarbakır’dan getirilen Türk bayrağına sarılı naaşı, törenin düzenlendiği Pendik Dumankaya Camii’ne getirildi. Buradaki törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, Birinci Ordu Komutanı Ümit Dündar, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Akif Hamzaçebi, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, askeri yetkililer, şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

15-12/20/b9201390fda70637dee8c3567a9c7ee1-1450622609.jpg

Törene ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere çok sayıda kişi çelenk gönderdi.

Eşi ve annesi baygınlık geçirdi

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Yeniören’in eşi Duygu, 2 yaşındaki kızı Yaren, 26 günlük kızı Yağmur, annesi Nuray ve babası Şaban Yeniören, cenazeyle birlikte camiye geldiler. Yağmur bebek camiye puset içinde getirilirken, ablası Yaren bir yakınının kucağında geldi. Dua sırasında şehidin annesi Nuray ve eşi Duygu baygınlık geçirdi. Duygusal anların yaşandığı cenaze törenine katılanların çoğu gözyaşlarına hakim olamadı.

15-12/20/4a0a0f42be5385adf9152731d8d586e4-1450622617.jpg

Maltepe'de toprağa verildi

Şehidin cenazesi ikindi vakti kılınan cenaze namazından sonra omuzlara alınarak top arabasına kondu. Şehidin naaşı, burada düzenlenen askeri törenin ardından Maltepe Başıbüyük Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İSNTANBUL/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN