Demirtaş: Her şeye rağmen görüşme taraftarıyız

Demirtaş: Her şeye rağmen görüşme taraftarıyız

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder'in 'kaçak çay' sözlerinin ardından görüşmeyi iptal eden Başbakan Davutoğlu'na "Başbakan randevuyu Önder'den mi aldı ki iptal etti. Her şeye rağmen görüşme taraftarıyız" ifadeleriyle görüşme çağrısında bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni anayasa ve terör olaylarını görüşmek üzere muhalefet partilerini görüşmeye çağırmasından sonra 'kaçak çayını içer, gider' sözlerini kullanan HDP cephesinden geri adım geldi. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş "Başbakan randevuyu Önder'den mi aldı ki iptal etti. Her şeye rağmen görüşmeliyiz" açıklamasını yaptı.

"Görüşmemiz gerekiyor"

Görüşmenin iptaline değinen Selahattin Demirtaş "Biz diyaloğa açığız. Sorun şiddet ve çatışma zemininden çıkarılmalıdır. HDP'nin içinde olmadığı ve desteklemediği bir anayasa asla toplumsal bir sözleşme sayılmaz. Başbakan randevuyu Önder'den mi aldı ki iptal etti. Her şeye rağmen görüşme taraftarıyız. Görüşmemiz gerekiyor. Siyasetteki gerilime sokaktaki çatışmaya rağmen görüşmemiz gerekiyor. İptal edilen randevunun yeniden gündeme alınması gerekir. Parti kapatma tartışmaları, gereksizdir. Türkiye'de parti kapatılarak bir yere varılmaz" ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN