Davutoğlu: Musul'daki birliğimiz geri çekilmedi orada kalmaya devam edecek

Davutoğlu: Musul'daki birliğimiz geri çekilmedi orada kalmaya devam edecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu Musul'daki Başika Kampı'na intikal eden Türk askerlerinin geri çekilmesiyle ilgili " Tehdit kapsamında bazen Tahkim, bazen tazim olur. Birliğimiz orada ve orada olmaya devam edecek" dedi.

A Haber'de "Başbakan ile gündem özel" programına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu Musul'daki askerlerin geri çekilmesiyle ilgili konuştu. Türkiye'nin Irak hükümetiyle her türlü işbirliğine hazır olduğunu söyleyen Davutoğlu "Irak'taki ordumuzun meşruiyeti tartışılamaz. Takviye güçler eğitim birliğimizi korumaya yöneliktir. Askeri gereklilik ne ise onu yaptık. Bazen tahkim bazen tanzim yapılır. Birliğimiz orada ve orada olmaya devam edecek" dedi.

"Doğalgazın kesilmesi mümkün değil"

Rusya ile yaşanan uçak gerilimi sonrası Rusya'nın Türkiye'ye verdiği doğalgazı keseceği yönündeki söylentileri ve Akkuyu termik santrali inşaatıyla ilgili iddiaları değerlendiren Davutoğlu, "Doğalgazın kesilmesi mümkün değil. Akkuyu inşaatının durmasını gerektirecek bir konu yok" dedi.

"İletişimin kopmasını istemeyiz"

Rusya ile gerilen ilişkiler konusunda ise Davutoğlu, "Rusya ile gerilimi arttıracak politikalar doğru değil. Rusya ile iletişimin kopmasını istemeyiz" dedi.

"Hiçbir şey tarafımızdan dayatılmayacak"

Yeni anayasa ve başkanlık sistemi konusuna değinen Davutoğlu, "Hiçbir şey bizim tarafımızdan dayatılmayacak. Karma sistemin faydası olmaz. Umarız referanduma gitme gereği kalmaz" dedi.

"İnler kamplar tasfiye edildi"

Güneydoğuda ilan edilen sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili Başbakan, "Bütün inler kamplar tasfiye edildi. Ben de memnun değilim ama sokağa çıkma yasağı sivil kayıpları önlemek için ilan edildi. Bütün ilçeler terör unsurlarından temizlencek" dedi.

"Taviz yok"

Amerikan Merkez Bankası FED'in türkiye piyasaları üzerindeki etkisini değerlendiren Davutoğlu, "Ekonomimiz sağlam, bütçe disiplininden taviz yok. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin tek bir ekonomik programı var. Kırılganlığımız cari açığımız. Türkiye yatırım olmadan büyüyemez" dedi.

Gazetecilerin tutuklu yargılanmasıyla ilgili konuşan Davutoğlu, "Tutuksuz yargıdan yanayım. Çok elzem gerekçeler olmadıkça tutuksuz yargılanma esas olmalı. Ama sadece belirli bir zümre izin değil. Tüm vatandaşlarımız için böyle olmalı" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN