Davutoğlu: Meclis'te dün hep beraber bize saldırdılar

Davutoğlu: Meclis'te dün hep beraber bize saldırdılar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl'de yeni kapalı spor salonunda toplu açılış törenine konuştu. Davutoğlu, Meclis'teki bütçe görüşmeleriyle ilgili, "Hep beraber bize saldırdılar. Hodri meydan, kim çıkarsa çıksın karşımıza, ister tek başına, ister hepsi birlikte, biz buradayız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl'de yeni kapalı spor salonunda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Meclis'teki bütçe görüşmelerinde yaşananlara değinen Davutoğlu, muhalefete sert sözlerle yüklendi. 

16-02/27/20160227_2_14483755_5805717.jpg

Başbakan Davutoğlu, açılışa katılan vatandaşları selamladı.

"Çözüm sürecinin durmasının tek sorumlusu..."

Biz hep çözüm odaklı olduk. STK'lara, aydınlara, akademi dünyasına fikrinizi söyleyin dedik. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği süreç demokrasi anlayışımızın gereği idi. Bu nedenle her türlü talebin demokratik bir atmosferde söyleyebileceği bir ortam sağladık. En baştan itibaren çözüm sürecinin yerli ve milli bir proje olduğunu söyledik. Bu süreçte şiddetin ve silahın tasfiye edilmesini amaç olarak benimsedik

16-02/27/20160227_2_14483755_5805722-1456578349.jpg

Bu amaçla attığımız adımların samimiyetini kimse soyutlayamaz. Bizim iyi niyetli adımlarımızı birileri samimi bulmadı. En alçakça yönetemleri kullanmaktan kaçınmayanları gördük. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden oluşumlar yeniden harekete geçti. Yanıbaşımızda Esed rejimi ile işbirliği halinde kanlı taraf olmayı seçtiler. Huzura kastettiler. Çözüm sürecinin durmasının tek sorumlusu silahların gölgesine saklanmaktan vazgeçmeyenlerdir. Şehirlerimizi silah deposu haline getirenlerin omuzlarındadır vebal.

HDP'li o vekil katliama ortak oldu

Meşakatli bir dönemde, kimi vekillerin teröristlerin cenazesine gitmesi hastalıklı bir ruh halidir. Bu tam bir aymazlıktır. Ankara'nın göbeğinde o kardeşlerimize saldırıp, 29 canımızı şehit eden bu teröristin cenazesine giden o suça ortak olmuş olur. Hiçbir sistem böyle şımarıklığa, aymazlığa göz yummaz.

"Teröre yer yok, terörü hep beraber ortadan kaldıracağız"

Bizim gündemimiz belli. Onlar istiyorlar ki bölgede sadece terör konuşulsun. Hayır. Bizim gündemimiz bu değil. Biz sokaktaki insanımızın aşını, işini, düğününü, günlük derdini, tasasını her meselesini konuşmak istiyoruz. Dün Meclis'e sunduğumuz bütçe bunun göstergesidir. Geçen yılın 5 katı büyüklüğündedir. Biz bir tarafta terörle kararlı bir şekilde mücadele ederken, diğer tarafta milletimizin saygınlığını artırma peşindeyiz. Teröre yer yok. Bu arizi durumu hep beraber ortadan kaldıracağız. Bizim gündemimiz yaşatmadır, kalkınmadır, birliktir, beraberliktir, ebediyete kadar kardeşliktir. Bu kalkınmayı Türkiye'nin her yerine öyle bir yayalım ki, bütün şehirlerimiz yükselsin. İşte bizim ajandamız, yol haritamız budur. 

Bizi kimse korkutamaz:

"Bakın dün hiç birbirlerine laf etmediler"

Meclis'teki bütçe görüşmelerinde yaşananlara değinen Davutoğlu şunları söyledi:

Bakın dün hiç birbirlerine laf etmediler. Tek parti zihniyetine sahip CHP, diğerlerine laf etmedi. Bu ülkenin doğusunda, güneydoğusunda gelip selam veremeyen MHP, diğerlerine laf etmedi. HDP, terör örgütünün sözcüsü olan o parti, diğerlerine laf edemedi. Hep beraber bize saldırdılar. Hodri meydan, kim çıkarsa çıksın karşımıza, ister tek başına, ister hepsi birlikte, biz buradayız. Türkiye'deyiz, doğudayız, batıdayız, kuzeydeyiz, güneydeyiz, her bir ilimizdeyiz ve her yerde, her meydan okumaya karşı da dimdik ayaktayız. Çünkü Türkmen yiğitler de bizimle, Zaza yiğitler de bizimle, Kürt yiğitler de bizimle.

"Biz ülkenin her yerinde varız"

Terörden medet umanlar, elini tetikten çekmeyenler hiç iflah olmayacaklar. Şimdi tehdit ediyorlarmış, 'daha önce Cizre'de, Sur'da, Silopi'de bu terörü başlattık', bahar gelince kuzeye, Bingöl'e, Van'a ve diğer illerimize yayacaklarmış. İşte buradan diyorum, baharında da yazında da kışında da güzünde de ülkenin her yerinde varız, her yerinde olacağız. Bizi kimse korkutamaz."

Davutoğlu'ndan referandum açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha önce yapılan halk oylamasına Bingöl'ün yüzde 95,8 ile muazzam bir destek verdiğini belirterek, "İnşallah anayasamızı Ankara'da, sizlerin de onayıyla yaptıktan sonra, refandumda çok daha büyük bir oranla 'evet' diyeceğinizi biliyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN