CHP, Anayasa Uzlaşma Komisyonu masasından kalktı

CHP, Anayasa Uzlaşma Komisyonu masasından kalktı

CHP, AK Parti tarafından önerilen başkanlık sistemi nedeniyle Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan kalktı. Komisyon 3. toplantısında son buldu.

CHP, AK Parti tarafından önerilen başkanlık sistemi nedeniyle Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan 3. toplantısında son bulan komisyon için  HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan "Masa dağıldı komisyon bir daha toplanmayacak" açıklamasında bulundu.

CHP'li vekillerden tepki

Komisyon, bugün usül yönünden neler yapılacağını belirlemek için toplanmıştı. Üyelerin önerisiyle bir çerçeve çizilmesi ve hedefin ne olacağının belirlenmesi istendiği anda AK Parti'nin başkanlık sistemi gündeme gelince tartışma çıktı ve CHP'li vekiller tepki göstererek komisyondan ayrıldı. 

'Oy birliği' kararı verilmişti

Geçtiğimiz hafta yapılan son toplantıda, gündeme gelecek konu başlıklarının oy birliğiyle gündeme alınması kararlaştırılmıştı. Herhangi bir partinin "hayır" demesi sonucu o başlık gündeme gelmeyecekti

Zabıtlara geçti

CNNTÜRK'e konuşan MHP'li komisyon üyesi Mehmet Parsak, "Anayasa Komisyonu Başkanı (TBMM Başkanı İsmail Kahraman), zabıtlara geçecek şekile masanın dağıldığını söyledi" dedi. 

Usûl kurallarında anlaşma sağlanamadı

IMC TV'ye konuşan HDP'li Komisyon Üyesi Mithat Sancar ise "Olay CHP'nin çekilmesi, terk etmesi değil.  Usûl kurallarında anlaşma sağlanamadı ve Meclis Başkanı bu komisyonun çalışmalarının bittiğini söyledi" açıklamasını yaptı. 

AK Parti'li üyeler Davutoğlu'yla görüştü

Komisyonun dağılmasının ardından AK Parti'li üyeler Başbakan Ahmet Davutğlu'yla görüştü. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN