Kripto para borsasında peş peşe yaşanan iflas ve dolandırıcılık iddialarının ardından Bitay kullanıcılarından da şikayetler gelmesi üzerine şirketin CEO'su Niyazi Yılmaz, son durumla ilgili açıklamada bulundu. İşte, 2018 yılında kurulan Bitay hakkında bilgiler...
Thodex dolandırıcılığı, Vebitcoin'in kapanma kararı ve GoldexCoin platformuna ulaşılamaması sonrası kripto paraya yatırım yapan kullanıcılar adeta diken üstünde! Sosyal medyada kripto para alım-satım platformu Bitay'ın faaliyetlerinin durduğu ve işlem yapılamadığı haberleri gündem oldu. Gelişmelerin ardından Bitay CEO'su Niyazi Yılmaz, 26 Nisan 2021 Pazartesi günü itibarıyla kullanıcıların hesaplarına paraların yatacağını açıkladı.
Bitay Genel Müdürü Niyazi Yılmaz
BİTAY ÇÖKTÜ MÜ?
Kripto para alım-satım platformu Bitay'dan yapılan açıklamada, panik nedeniyle yatırımcılar yoğun şekilde para çekmeye çalıştığı ve normal talebin 6-7 katına çıkmasından dolayı sistemin kilitlendiği belirtildi. İsteyen kullanıcıların pazartesi gününden itibaren paralarını çekebileceği kaydedildi.
Telaşa kapılan yatırımcıların para çekmeye çalıştığını ve para talebinin diğer günlerin çok üzerine çıktığını söyleyen Bitay Genel Müdürü Niyazi Yılmaz, "Ziraat Bankası ve Fiba Banka'da hesabı olan havaleler bu saatte de devam ediyor. Diğer bankada hesabı olanlara pazartesi sabahı ne kadar isterlerse anında para yatıracağız" dedi.
BİTAY NE ZAMAN KURULDU, SAHİBİ KİM?
2018 yılında kurulan Teknopark İstanbul'da faaliyetlerine başlayan Bitay, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) görevli 2 akademisyen ve 1 bilirkişi tarafından geliştirildi. Bitay'ın sahibi Niyazi Yılmaz olarak biliniyor.
YTÜ Teknopark Blockchain projesiyle ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın proje onayıyla araştırma geliştirme (ARGE) teşviki alan Bitay, "Türkiye'nin en güvenilir kripto para borsası" sloganını kullanıyor.
Niyazi Yılmaz, kripto paralar ile ödeme imkanı sunan BitayPay isimli bir ödeme sistemi geliştirdiklerini belirterek, "Örneğin, POS cihazında ödeme kabul edildiğinde kesinti olmadan ödeme almak için 60-90 gün arası beklenmesi gerekiyor. Ödemeyi 1-2 gün içerisinde almak için banka anlaşmasına bağlı olarak belli kesintiler uygulanıyor. Bizim sistemimizde ise QR kod ile transfer onaylandığında, anında müşterinin hesabından parayı almış oluyor ve banka havalesiyle işletmenin hesabına yatırıyoruz" demişti.
Global kripto borsaları ile çözüm ortaklığı yapan şirket, Türkiye’deki en fazla ürün çeşitliliğine ve piyasa hacmine sahip şirketlerden biri.