Prime dolandırıcılığı nedir? Amazon'dan müşterilerine uyarı: Prime üyeliği dolandırıcılığına karşı dikkat!

Prime dolandırıcılığı nedir? Amazon'dan müşterilerine uyarı: Prime üyeliği dolandırıcılığına karşı dikkat!

Dolandırıcıların yeni hedefi Amazon Prime oldu. Prime dolandırıcılığının son dönemlerdeki artışı sonrasında, Amazon'dan müşterilerine uyarı geldi. Prime dolandırıcılığı nedir? İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Dünya üzerindeki en büyü e-ticaret şirketlerinden birisi olan Amazon'da dolandırıcılar kendisini gösterdi. Dolandırıcıların, prime müşterileri hedef alması üzerine Amazon'dan uyarı geldi. Dolandırıcılara karşı dikkat!

KİŞİSEL BİLGİLERİ VE ÖDEME BİLGİLERİNİ ELE GEÇİRİYORLAR

Amazon, müşterilerini son dönemde artan Prime üyeliği dolandırıcılıklarına karşı uyardı. Dolandırıcılar, beklenmedik e-postalar, aramalar veya kısa mesajlar yoluyla kişileri yetkisiz bir ücretlendirme veya üyelik sonu bildirimi ile korkutarak kişisel bilgilerini veya ödeme bilgilerini ele geçirmeye çalışıyor.

05qp7e8z6g2lm79y6epl0tl-11.webp

NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Dolandırıcılar, sahte e-posta ekleri göndererek veya sizden yüksek bir ücret kesildiğini söyleyerek paniğe neden olabilirler. Bu yöntemlerle, sizi hesap bilgilerinizi veya ödeme bilgilerinizi paylaşmaya zorlayabilirler.

DOLANDIRILMAKTAN NASIL KAÇINABİLİRSİNİZ?

Gerçek Amazon e-postalarını doğrulamak için Amazon.com.tr sitesindeki Mesaj Merkezi'ni veya Amazon uygulamasını ziyaret edebilirsiniz. Prime üyeliğinizin durumunu kontrol etmek veya ödeme bilgilerinizi güncellemek için doğrudan Amazon hesabınıza giriş yapın. Amazon Müşteri Hizmetleri, 7/24 sorularınıza yanıt vermek için hizmetinizdedir.

amazon-reso-2048x1280.webp

BAŞKALARINI GÜVENDE TUTUN

Amazon kaynaklı olmadığını düşündüğünüz bir iletişim (arama, kısa mesaj veya e-posta) alırsanız bunu amazon.com.tr/reportascam adresinden Amazon'a bildirin. İnternette güvenliğinizi nasıl koruyabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi almak için Amazon Müşteri Hizmetleri sayfasındaki Güvenlik ve Gizlilik bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN