Muğla'da bir pastane sahibi, kızına balığı sevdirebilmek için geliştirdiği balıklı dondurma için patent başvurusunda bulundu
Yatağan ilçesinde pastanesi bulunan Özcan Çamur, üç çocuğundan ikisinin balığı sevdiğini, birisinin sevmediğini söyledi.
Kızına balık yedirebilmek için çeşitli fikirler geliştirdiğini belirten Çamur, bunlardan birisinin de balıklı dondurma üretmek olduğunu dile getirdi.
Çamur, ustası ile yaptığı fikir alışverişi neticesinde balıklı dondurma ürettiklerini anlatarak, "Öğüttüğümüz balıkla oluşturduğumuz karışımı dondurma yaparken kullanıyoruz. Böylece balıklı dondurmayı ürettik. İlk olarak kızıma yedirdim ve oldukça beğendi" dedi.
Daha sonra balıklı dondurmayı müşterilerine ulaştırmayı planladıklarını ifade eden Çamur, üzerinde biraz daha çalışarak balıklı dondurmayı geliştirdiklerini kaydetti.
Piyasaya sürmeden önce yaklaşık 400 kişiye haberleri olmadan balıklı dondurmayı tattırdıklarını aktaran Çamur, "Değişik yorumlar aldık. Tabii balıklı olduğunu fark edemediler. İçerisinde badem gibi bir şey olduğu yönünde yorumlarda bulunuldu. Sonuçta sevildi ve beğenildi. Biz de üretimini yaparak piyasaya sürmeye başladık" şeklinde konuştu.
Patent başvurusu
Çamur, balıklı dondurmanın patentini almak için Türk Patent Enstitüsüne başvurduklarına işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ürünümüzde doğallığı ön planda tuttuk. Doktorlar, omega-3 ve kalsiyumun insan sağlığına çok faydalı olduğunu söylüyor. Sütte kalsiyum var, balıkta ise kalsiyum ve omega-3 bulunuyor. Patent müracaatımızı da 'Kalsiyum ve omega-3'ün dansı: balıklı dondurma' adıyla yaptık."
Kokuyu uzun süren çalışmalar sonucunda bertaraf ettik
Bazı müşterilerinin, balıklı dondurmayı nasıl yaptıklarını sorduğunu ama içeriğiyle ilgili püf noktaları açıklamadıklarına dikkati çeken Çamur, "Çiftlik balığı değil, deniz balığı kullanıyoruz. Açıklamalarımızdan kimisi tatmin oluyor kimisi olmuyor. Bazıları 'balık kokar' diyor. Kokuyu uzun süren çalışmalar sonucunda bertaraf ettik" ifadelerini kullandı.
MUĞLA/AA