Tablet dağıtım töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 14 bin EBA destek noktası kurduklarını ve günde 3 milyon canlı ders verildiğini söyledi. Ziya Selçuk "Bu sayılarla dünya birincisiyiz" ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gaziantep'te, belediyeler ve Organize Sanayi Bölgesi iş birliğinde toplanan 60 bin tabletin dağılma törenine telekonferans yöntemiyle katıldı. Bakan Selçuk, burada yaptığı açıklamada,14 bin EBA destek notası ile canlı derslerde günlük 3 milyon ders verildiğini ve bu sayılarla dünya birincisi olduklarını söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gaziantep'te Fuat Şimşek Ortaokulu’nda düzenlenen tablet dağıtım törenine telekonferans yöntemiyle katıldı.
Törene katılanlara telekonferans yöntemiyle hitap eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 14 bin EBA destek notası ile canlı derslerde günlük 3 milyon ders verildiğini ve bu sayılarla dünya birincisi olduklarını ifade ederek şöyle konuştu:
"Böyle bir salgın döneminde Türkiye olarak Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çok hızlı adımlar attık. Dünyada birkaç tane televizyon kurabilen, EBA gibi dünya birinciliği elde etmiş bir eğitim portalı kurabilen nadir birkaç ülkeden bir tanesiyiz. Bu anlamda çalışmalarımızı geliştirerek sürdürüyoruz. Öğretmenlerimizin öğrencilerimizin ve velilerimizin bu salgın döneminde sağlıklı iletişim yürütebilmesi için birçok hazırlık yaptık. Fedakârca çalışan öğretmenlerimiz, öğrencilerine ulaşmanın birçok yolunu buldular. Çok güzel başarı ortaya çıktı.
Biz de EBA üzerinden canlı ders yapma, öğrencileri ödevlendirme, gelişimlerini takip edebilme imkanlarını ortaya koyduk. Yüzlerce, binlerce içerikle, mobil uygulamalarla, çocuklarımıza destek paketlerimizle yapay zeka ile çalışan akademik destek sistemi ile biz de katkı sağlamaya çalışıyoruz. Temel ilkemiz olan eğitimde fırsat adaleti bu noktada çok kritik. Çünkü televizyon kanallarında bütün dersler tekrarlanarak işleniyor. Bizim çocuklarımıza soracağımız sorular, sınavlar tamamı televizyonda var. Ama biz Türkiye olarak bununla yetinmiyoruz. Daha ilerisini istiyoruz. O yüzden canlı dersler, EBA, çok önemli hale geliyor.
Sizlerin destekleri ile 14 bin EBA destek noktası kurduk. Bunun sayısı gün geçtikçe artıyor. Canlı derslerde günlük 3 milyon dersten bahsediyoruz. Bu bizim için son derece önemli. Bu sayılarla dünya birincisiyiz. Ama bazen ihtiyacı kısıtlı olan öğrencilerimizin de ihtiyaçlarını giderebilmek için bugünkü faaliyetimizde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde başlatılan 500 bin tableti çok aşacak şekilde sivil toplum kuruluşları, belediyelerimiz, iş dünyamızın destekleri ile devam ettiriyoruz.”
HER ÇOCUĞA ULAŞMAYA GAYRET EDİYORUZ
İhtiyacı olan her çocuğa ulaşmaya gayret ettiklerine de dikkat çeken Bakan Selçuk, şöyle devam etti:
“Her bir çocuğumuza ulaşmanın yollarını artırmaya gayret ediyoruz. Eğitimin bir millet ödevi olduğunu biliyoruz. El birliği ile sizlerin temin ettiği 60 bin tablet il ve ilçe Milli Eğitim müdürlüklerine teslim edildikten kısa süre sonra çocuklarımıza ulaşmış olacak. Böylece Gaziantep’te 60 bin öğrencimiz daha tablet bilgisayarına kavuşacak. Bunların internet paketi olduğu için herhangi bir sıkıntı çekmeden doğrudan erişimleri hızlanacak. Bu çocuklarımızın mutluluğunu, yüzlerindeki sevinci, gözlerindeki parıltıyı hayal ettikçe çok mutlu oluyoruz. Sizlerle bu mutluluğu paylaşmak, sizlerin desteği ile burada bir mesafe almak bize büyük bir memnuniyet veriyor. Bizim için öğrencilerimiz, velilerimiz bizim mevcudumuzu temsil eden sayılar değil, her biri üzerinde tek tek düşünülmesi, dikkate alınması gereken şahsiyetlerdir. Sizlerin bu evlatlarımız için gösterdiğiniz gayretin etkileri tahmin edilenden çok daha büyük olacak. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederim."
Bakan Selçuk'un ardından konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül ise eğitimde fiziksel eksikliklerin giderilmesi için kentte büyük bir dayanışmanın olduğunu vurgulayarak, "İnşallah 60 bin tabletle beraber kentimizdeki yavrularımız biraz daha rahatlamış olacaklar. TEKNOFEST'in paydaşları olarak bu kampanyaya destek verilirken aslında her tabletin bin lira tutacağı varsayıldı ve onun için 60 bin rakamını çıkardık. Ama Gaziantepliler en iyisini almak için bin 280 liralık tableti beğendiler. Yola çıkarken belediyelerimiz, OSB yönetimi, ayırdığı bütçenin yaklaşık yüzde 25 fazlasını verdiler" dedi.
Eğitim konusunda hassas olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte ihtiyaç sahibi olan tüm öğrencilere ulaşmayı amaçladıklarını kaydetti.
Kampanya kapsamında toplanan 60 bin tabletin, okul yönetimlerinin belirlediği öğrencilere teslim edileceği ifade edildi.
Törende, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, okul müdürleri ve öğretmenler de yer aldı.
Veliler evde öğretmen oldu. Özel okulda okuyan öğrencilere uzaktan eğitim sürecinde 3/2 ücreti iade etmeniz gerekmez mi? Neden mahsuplaşma yerine zam yapılıyor. Adil olan zam değil. Ücret iadesidir.
Yanıtla (0) (0)Lise 3 yıl olsun.
Yanıtla (0) (0)Ben bakanı %100 haklı görüyorum. Türkiye uzaktan eğitimde, Online eğitimde %100 başarılı ve dünyada bir numara. Bu durum fırsata çevrilmeli, artık okullara gerek yok. Üniversitelere gerek yok, bunca masrafa hiç gerek yok. Artık Bilgisayar üzerinden eğitim olmalı. Gerek Programlarla, gerekse Youtube gibi videolarla yada Eba gibi özel sitelerle Online eğitim yapılmalı. Bunca masrafa hiç gerek yok. Üstelik Bilgisayarlı uzaktan eğitim, yüz yüze eğitimden çok daha başarılı.
Yanıtla (0) (3)Yuz yuze -- yani fiziksel olarak - birlikte calisirken, yada ayni okulda okurken her daim cevremizeki meslektaslar, yada ogrenci arkadaslarimizla kurdugumuz her cesit sosyal etkilesim ve goru$ ali$ veri$inden yoksun kaldigimiz icin burdaki
Yanıtla (0) (0)(Kanada) uzmanlar evde calismak, ve online egitimin hem ki$isel, hem de buyuk sosyo-ekonomik toplumsal zararlari oldugunu acikliyorlar.
Bırak bu işleri Selcuk millet özel okuldan çocuklarını almasın diye 3 gün açtın , sonra geri kapattın dersin Veli öğrenci degil senin o kadar belliki
Yanıtla (0) (0)Birde okullardan mezun olanların 4 işlem yapamadığını, dünyada eğitimde sondan birinci olduğunu, sokak başı üniversiteler açıldığını, ünüversitelerin artık sanayiye çırak yetiştirdiğini, artık lisansın değil Yüksek Lisans ve Doktora mezunlarının boşta gezdiğini, AVM'lerde temizlik görevlisi olduğunu, fakülte mezunlarından iş bulabilenlerin çobanlık yaptığını, suriyelileri tıp, mühendislik ve hukuk gibi kaliteli bölümlere yetiştirip kariyer sahibi yaptıklarınızı da keşke söyleyebilseydiniz.
Yanıtla (4) (1)Her bir şeyde dünya birincisiyiz kiskana kiskana bir hal oldu dunya bizi hasetlerinden catladilar. Vatandaslik icin kuyruklara gjrdiler. Bence dev bir nazar boncuğu yaptiralim kanal İstanbul güzergahina yerleştirelim! ahanda size proje!
Yanıtla (3) (0)Koskoca bakan sayı ile övünüyor..sıkıysa kaliteden bahset
Yanıtla (4) (0)Ne olur bakanım konuşmayın.
Yanıtla (2) (0)Bir de Avrupa ve OECD ülkeleri arasında eğitim sıralamamızı açıklarsanız çok seviniriz sayın bakanım,son sıralarda süründüğümüz kesin
Yanıtla (5) (0)İnternete ulaşamayan öğrenciler olmasa kainat birincisi olabiliriz.
Yanıtla (4) (0)Ben bu zat-i muhtereme hic inanmadim,bugüne kadar. Cok güzel masallar anlatiyor !..Kendisi inaniyor mu ?Sanmiyorum..
Yanıtla (4) (0)