Asurilerden PYD'ye protesto

Asurilerden PYD'ye protesto

İsveç'te yaşayan Asuriler, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin, Kamışlı kentinde Asurilere yaptığı saldırıları protesto etti.

Dondurucu soğuğa rağmen Asuriler, Kürt gruplarının Kamışlı’da Asurilere karşı saldırılarını proteste etmek için İsveç'teki Sergel Torg meydanında düzenlenen gösteriye iştirak etti.

Asuri Federasyonu, Kürt YPG milisinin Kamışlı’daki Asuri savunma güçlerine yönelik saldırılarına karşı bir gösteri düzenleme çağrısında bulundu. Dondurucu havaya rağmen gösteriye yüzlerce kişi katıldı. Katılımcılar gösteri esnasında meşaleler ve konuşmalarla ısındı.

Ölen Asurilerin isimleri okundu

Daha önce düzenlenen Asuri etkinliklerinden farklı olarak konuşmacılar bu defa, çoğu kadın olmak üzere, gençlerden oluştu. Gösteride Nohadra Heido sunucu olarak görev aldı. Heido, herkese hoş geldiniz dedikten sonra 30 Aralık’taki bombalı saldırıda ve YPG’nin 12 Ocak gecesi Asuri GPF’na düzenlediği (Gozarto Koruma Güçleri) saldırısında ölen Asurilerin isimlerini okudu.

Federasyon Başkanı Afram Yakup, konuşmasında güç sahibi Kürtlerden çıkar sağlamak için halkına ihanet eden Asuri grupları kınadı. Daha sonra Katrin Genç, Tony Meshko, Caroline Khamo, Gabriel Yousef, Firel Danho ve Sharrat Cherry tarafindan da kısa ancak etkili konuşmalar gerçekleştirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN