Artık İngiltere Premier Lig Dsmart'tan izlenecek!

Artık İngiltere Premier Lig Dsmart'tan izlenecek!

İngiltere Premier Lig yayıcı kuruluşu belli oldu. Dsmart Premier Lig yayın haklarını 3 yıllığına aldı. Dünyanı en prestijli ligi ilk maçları Türkiye'de yayınlanmamıştı. Futbolseverler İngiltere Premier Ligi'ni artık Dsmart'tan izleyebilecek.

Digitürk ile şözlemesi biten ve boşta olan yayın haklarını Dsmart kaptı. Türkiye'de yayınlanmayan Premier Lig ilk hafta maçlarını kaçıran futbolseverler ikinci hafta maçlarını Dsmart'tan izleyebilirler. Premier Lig yayın haklarını 3 yıllığına alan Dsmart, ilk yayınını Manchester United Southampton maçı ile yaptı. Geçen yıl süpriz bir şekilde Leicester City şampiyon olmuştu. Premier Lig'de en çok şampiyon olan takım ise Manchester United toplam 20 kez şampiyon olmuştur.

PREMİER LİG TARİHÇESİ

İngiltere'de futbol 1885 yılında profesyonelleşmeye başladı. Dünyada ilk futbol takımının (Notts County FC) kurulduğu Ada'da ilk lig ise 1888 yılında Aston Villa başkanı William McGregor'un girişimleriyle hayata geçti. Bu aynı zamanda dünyadaki ilk profesyonel lig olarak tarihe geçti. İlk sezonun şampiyonu ise Preston North End oldu. Preston sezonu namağlup kapatmayı da başardı. İnanılmaz bir rekabetin olduğu ligde sadece dört takım 3 kez üstüste şampiyonluğa ulaştı. Bunlar Huddersfield, Arsenal, Liverpool ve Manchester United.

16-08/20/premier-lig-tarihinin-en-iyi-golu_259198.jpg

1980'lere kadar Avrupa'nın revaçtaki liglerinden biri olan İngiltere Ligi, holganizmin yükselişiyle düşüşe geçti. 1985'te Heysel faciasıyla dibe vuran Ada futbolunun yerini artık Serie A ve La Liga almıştı. 1992'de İngiltere Futbol Federasyonu radikal bir kararla ligi feshetti ve yerine Premier Lig'i kurdu. İlk sezonunda 22 takımla oynanan Premier Lig, 1995'te 20 takıma düştü.

Premier Lig'den önceki İngiltere'nin en üst liginin en başarılı takımı Liverpool'dur. 1992 itibariyle kurulan Premier Lig tarihinin en başarılı ekibi ise Manchester United'dır.

Birinci Ligi de hesaba kattığımızda ise 20 şampiyonlukla zirvede yer alan Manchester United yer almaktadır.

Birinci Lig'in başarılı ekipleri Preston ve Huddersfield de Premier Lig'e yükselemeyen ekipler olarak dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN