Alman Haber Ajansı DPA: Sultanahmet'teki patlamada 9 Alman vatandaşı öldü

Alman Haber Ajansı DPA: Sultanahmet'teki patlamada 9 Alman vatandaşı öldü

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda bu sabah saatlerinde gerçekleştirilen terör saldırısında 10 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybeden 10 kişiden 9'unun Alman vatandaşı olduğu belirlendi.

Sultanahmet Meydanı'nda büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada 10 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. Alman haber ajansı DPA'nın haberine göre, Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısında ölen 10 kişiden 9'u Alman vatandaşı olduğu bildirildi.

Merkel'den 'Sultanahmet' açıklaması 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Sultanahmet'te düzenlenen canlı bomba saldırısına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Geçici sağırlık yaşayan 3 Alman vatandaşı hastanede görüntülendi:

AFP'nin haberine göre saldırıda ölen ve yaralananların arasında "muhtemelen Almanların da bulunmasından" büyük endişe duyduğunu söyledi. "Uluslararası terör çirkin yüzünü gösterdi" diyen merkel Merkel, terörle mücadelenin kararlılıkla sürmesi gerektiğini ifade etti.

Davutoğlu'ndan Merkel'e taziye telefonu

Başbakan Davutoğlu'nun Almanya Başbakanı Angela Merkel'i arayarak bugün İstanbul'da meydana gelen saldırıyla ilgili bilgi verdiği, hayatını kaybeden 10 kişiden çoğunluğunun Alman vatandaşı olması sebebiyle üzüntülerini ve taziyelerini ilettiği bildirildi. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi: Terörün tüm ülkeleri hedef aldığını belirten Başbakanımız uluslararası terör örgütleri ile mücadelede kararlılığımızı vurgulamış, Alman yaralıların tedavisi için gereken herşeyin yapılmakta olduğunun da altını çizmiştir. Sayın Başbakanımız soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü, gerekli bilgilerin de Alman yetkililerle paylaşılacağını ifade etmiştir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN