AK Parti'nin tek başına Anayasa'yı değiştirme barajına yaklaştı

AK Parti'nin tek başına Anayasa'yı değiştirme barajına yaklaştı

AK Parti 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidarı garantiledi. Oylarını yüzde 49.4'e yükselten AK Parti milletvekili sayısını da 316'ya çakarttı. AK Parti bu sonuçla Anayasa'yı tek başına değiştirme sınırına geldi.

AK Parti 1 Kasım seçimlerinde yeniden tek başına iktidar oldu. Sandıkların yüzde yüzüne yakını açılirken resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti yüzde 49.4 oyla 316 milletvekili çıkardı. 316 milletvekili ile tek başına iktidar olan AK Parti, Anayasayı tek başına değiştirme sayısı olan 330'a da yaklaştı. 

AK Parti'nin tek başına Anayasa'yı değiştirmek için 14 milletvekiline ihtiyacı var. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu da Bolkon konuşmasında yeni nayasa mesajı verdi. 

Davuoğtu "AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: "Sağlıklı bir seçim sistemi için, verimli ve şeffaf bir hükümet yapılanması için, bürokrasinin siyasete ayak bağı olmadığı bir Türkiye için Meclis'e giren bütün partilere, yerli ve milli bir anayasa yapma çağrısında bulunuyorum. Darbe anayasalarını bırakarak, sivil ve özgürlükçü bir anayasa için hep beraber el ele verelim diyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN