Ahmet Davutoğlu: Bu densizlerin bir sonraki adımı racon kesmek olur

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu KARAR TV canlı yayınında 'Milli Hesaplar'dan muhalif kadınlara yönelik taciz paylaşımlarını sert sözlerle eleştiren Davutoğlu "Bu densizler yakında racon da keser" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un gündemdeki konularla ilgili sorularını cevaplayan Davutoğlu, erken seçim, MHP lideri Bahçeli'nin son açıklamaları, tedirgin eden ayrımcı ve tehdit dili, ekonomi kriz ve başkanlık sistemiyle ilgili çarpıcı değerlendirmeler de yaptı.

Türkiye’de sivil siyaset yapan her aktörün meşru olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “Meşruiyet Erdoğan veya Bahçeli’nin ağzından çıkacak sözlerle sağlanmaz. Onlara ‘vatan haini’ derlerse vatan haini olacaklarını zannediyorlar. Yok öyle bir şey. Cephe psikoloji olduğunda ülkeyi yönetmek zorlaşır” şeklinde konuştu.

Son günlerde muhalif kimlikleriyle bilinen kadınlara yönelik tacizlerin artmasını değerlendiren Gelecek Partisi lideri Davutoğlu şöyle konuştu:

İdeolojilerde, inançlarda farklılaşırsınız ama herkes kadına saygıda müttefiktir. Nasıl böyle sözler sarf edilir? Nasıl bundan rahatsızlık duyulmaz? Okuma yazma bilmeyen Anadolu insanının irfanı buna isyan eder. Ramazandayız beli çoğu oruç tutuyordur. Bir Müslümanın en önemli niteliği nezaketidir. Olağanüstü durumda kadınlara nasıl saldırılacağını söyleyenler ve bunar milli olacak. Bu, milli tanımın içini çürütmektedir. Millilik ahlakla, değerlere saygı duymakla olur. Bunlar FETÖ’nün yansımaları. Birçoğu geçmişte FETÖ’yü övmüş arkasında durmuş isimler. Ramazan ayında, komşu hukukunun esas olduğu bir yerde komşuyu tehdit eden bir anlayışa milli demek nasıl mümkün olabilir.

RÖPORTAJIN TAM METNİNİ BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ:

https://www.karar.com/ahmet-davutoglu-2016da-erdogana-sundugu-raporu-ilk-kez-acikladi-ozal-ornegini-verip-uyardim-1563848

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN