ABD'nin destek verdiği grup, Türkmenleri bölüyor mu?

ABD'nin destek verdiği grup, Türkmenleri bölüyor mu?

Esad güçleri ve Rusya'ya karşı savaşan Türkmenler, ABD'nin desteklediği ve silah yardımı yaptığı 2. Sahil Tugayı nedeniyle ikiye bölündü. Karar'a konuşan üst düzey bir Türkmen yetkili, ABD'nin MOC adı verilen program kapsamında, 2. Sahil Tugayı'na her türlü desteği verdiğini, Bayırbucak'taki silah depolarının Cebeli İslam ve Sultan Abdülhamit Tugayları'na kapatıldığını söyledi.

HİLALÖZTÜRK / KARAR HABER MERKEZİ

Suriye ordusu son bir haftadır Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'na top ve füze atışı yapıyor. Rejim güçleriyle Türkmenler arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. Ancak bölgede Türkmen gruplar arasındaki ayrışma, rejim güçlerine ve Rus uçaklarının bombardımanına karşı mücadeleyi zora sokuyor. İsminin gizli tutulmasını isteyen Türkiye ile ilişkilerde önemli bir görev üstlenen üst düzey bir Türkmen yetkilinin Karar'a yaptığı açıklamalara göre, Türkmen bölgesinde ABD'nin MOC adı verilen program kapsamında destekleği, 2. Sahil Tugayı ile Cebeli İslam ve Sultan Abdülhamit Tugayları ortak hareket etmiyor. Bayırbucak'taki depolarda tutulan Türkiye ve ABD'den gelen silahlar sadece 2. Sahil Tugayına bağlı Türkmenler tarafından kullanılıyor. 

BAYIRBUCAK GÖZDEN ÇIKARILDI MI?

Diğer Türkmen grupların çatışma için bile silah bulamadıklarını belirten Türkmen yetkili "Bu durumda şöyle düşünüyoruz. Acaba Bayırbucak gözden çıkarıldı mı? Türkiye'nin bu duruma biran önce müdahele etmesi gerekiyor. ABD kendi destekleği gruplara silah veriyor ama onlar cephe savaşında başırılı değil ve sürekli olarak geri çekiliyorlar. Bayırbucak'ın geleceğie tehdit altında. Böyle giderse Esad, Türkler'in ata topraklarını ele geçirecek. Bu sonucu kim arzu eder bilmiyorum" dedi.

GANİMET SİLAHLARLA SAVAŞ

Savaşan gençlere, ölmemeleri için Türkiye'ye gelmeleri çağrısı yaptıklarını söyleyen Türkmen yetkili "Dönmek istemiyorlar, namus gibi görüyorlar. Silah verilmediği için öldürdükleri Esad güçlerinin mühimmatına el koyuyorlar. Bazen de çoğunlukla savaşmadan geri çekilen 2. Sahil Tugaylarının bıraktığı silah ve mühimmatı alıyorlar. Sadece bunlar var ellerinde düşünebiliyor munusuz. Ve buna rağmen vazgeçmiyorlar" diye konuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN